De 26-jarige singer-songwriter Teitur geeft dit weekeinde drie akoestische concerten in ons land. Vrijdag 25/2 in 013 Tilburg, zaterdag 26/2 in de Schuit in Katwijk en zondag in het Patronaat in Haarlem.
teitur

Op zijn zeventiende trok Teitur Lassen vanaf zijn geboorte-eiland (de Faroër Eilanden) naar Denemarken. In Kopenhagen kreeg hij succes met zijn songs. Hij gaf zichzelf twee jaar om het te maken in de muziek en reisde regelmatig naar Londen en New York om muziek te schrijven. Zijn debuutalbum Poetry & Airplanes verscheen in 2003 en gaat over het leven dat hij als ronddtrekkend muzikant leidt.

Tegen Caroline Göttgens zegt hij in een interview in het Brabants Dagblad ondermeer: "Ik doe eigenlijk altijd wat goed voelt. Ik geloof er heel erg in dat alles goed komt wanneer je luistert naar je gevoel. En je moet niet te veel verwachtingen hebben."

Hier nog enkele citaten uit het artikel in het Brabants Dagblad:
...Teitur groeide op met muziek: een combinatie van de folk op de Faroër en de enige radiozender die de omgeving rijk was. Zijn grote voorbeelden waren Tracey Chapman, Suzanne Vega en James Taylor. Sinds zijn dertiende schrijft hij zijn eigen liedjes. (...) Er worden vergelijkingen gemaakt met artiesten als John Mayer (overigens een fan, met wie Teitur ook tourde), Sting, Ed Harcourt, Tom Mcrae en Jeff Buckley. "Ik snap de vergelijkingen wel, al is het net zoiets als zeggen dat Nederland en Denemarken op elkaar lijken omdat beide landen vlak zijn." Inmiddels is het tijd voor de beruchte 'tweede plaat'. (...) "Ik heb nog geen plannen over de opnames, hoe ik het ga doen en met wie. Ik weet wel dat ik nog nooit zoveel heb opgetreden als nu. Dat zal het opnemen wel ten goede komen." Teiturs muziek is vooral heel delicaat. "Ik ga nu wel proberen wat meer humor in de muziek te brengen," zegt hij....