Schotse liederen en humor door The Mc Calmans

De Schotse groep The Mc Calmans spelen en toeren al sinds 1964. In die tijd traden ze op op elk continent en verschenen in bijna elke zichzelf respecterende folkclub. Logisch dat Folk in de Wâlden erg gelukkig is dat ze The Mc Calmans kon strikken voor een avond vol folk van hoog niveau.

the mc calmans

Op maandagavond 14 maart zullen ze het doen daveren en donderen op Stania State, want Ian Mc Calman, Nick Keir en Stephan Quigg kunnen er wat van.

Uiteraard spelen en zingen, maar vergeet ook de humor niet. Met meer dan veertig jaar ervaring draait dit Schotse supertrio daar de hand niet meer voor om. Entertainen is het stel dan ook op het lijf geschreven. Daarbij putten ze vooral uit de rijke Schotse muziektraditie. En het wordt heus geen avond alleen maar dijen kletsen, want de mannen weten muzikaal wel degelijk van wanten. Sinds de oprichting verschenen er maar liefst 27 elpees en cd's. Hun laatste cd Tangled Web verscheen in 2004. Wanneer de Schotten niet op toernee zijn is Ian in zijn opnamestudio te vinden, terwijl zowel Nick als Stephan solo cd's uitbrengen en daarmee voornamelijk in Schotland het nodige publiek trekken.

Datum: maandag 14 maart 2005
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: â  €10,-
reserveringen: 058-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
meer info: www.noordfolk.nl