Maria Bonnet hield vier jaar geleden in haar boerderij in Neede een huisconcert. Over drie weken, op zondag 3 april, doet ze dat opnieuw. Nu geven de Russen Victor Pribylov en Nataljia Pribylova een concert.

Viktor Prybilov is bajanspeler (accordeon) en gaf leiding aan het Philharmonisch orkest van Tomsk. Zijn repertoire omvat klassieke muziek, populaire Europese volksmuziek en Russische folklore. Nataljia Pribylova, zijn vrouw, is danspedagoge en doceerde choreografie aan het cultuurcollege van Novosibirsk. Zij danste in het Philharmonie-Dansensemble van Novosibirsk en treedt ook op als soliste folkloristische dansen in ensembles in Rusland.

Maria Bonnet opende een jaar of vier geleden spontaan haar deuren voor een huisconcert, nadat ze in het muziekcentrum in Enschede Auke Reuvers (klarinet) en Nico-Jan Beckers (accordeon) had zien optreden. Ze hing her en der zelf vervaardigde affiches op en uiteindelijk stroomde haar huis vol met zeventig muziekliefhebbers. In De Gelderlander zegt ze daarover ondermeer:  "Die heb ik allemaal een plaats kunnen geven. De meubels had ik aan de kant geschoven en vervangen door klapstoeltjes. Wat mij betreft mogen de mensen overal gaan zitten. Op de trap, in de keuken of op een van de stoeltjes. Als het maar leuk wordt."
Het huisconcert is zondag 3 april om 15 uur. Info telefonisch dagelijks tussen 12 en 13 uur bij Maria Bonnet. Telefoon: 0545 - 29 20 48.