Songs From The Modern West heet het nieuwe album van de uit Tucson Arizona afkomstige John Coinman. Een album met een iets scherper randje dan zijn debuut bij CoraZong. Het is geproduceerd door Teddy Morgan, die ook werkte met o.a. Cracker frontman Johnny Hickman, Calexico's Joey Burns en Kelly Pardekooper.

Het album ligt vanaf vandaag 18 maart in de winkels. Gedurende de gehele maand april vertoeft John Coinman in Nederland waar hij samen met collega JP den Tex een aantal optredens zal verzorgen onder de noemer The old West meets the new West.

JP den Tex heeft het druk op het moment. Niet alleen tourt hij door Nederland met John Coinman, ook is hij één van de hoofdrolspelers in de film Emotional Nomads, een film over de geheimzinnige bekoring van het muzikantenleven... Filmmaker Jindra Markus volgt singer/songwriter JP den Tex en zijn band tijdens een serie optredens n.a.v. het verschijnen van de CD Emotional Nomads. Aanvankelijk slechts gefocust op de  relatieproblemen van de zanger -en de weerslag daarvan op zijn muziek- raakt Markus gaandeweg steeds meer betrokken bij het wel en wee van de héle muzikale karavaan.

De andere 'nomaden' die Markus naar voren haalt in zijn film zijn bassist Bart de Ruiter (o.a. bekend van het zingend dichterstrio Concordia), geluidstechnicus/producer Sander Janssen (o.a. van Acda & De Munnik) en JP's excentrieke, muzikale dochter Belou. Vanaf 7 april te zien in het filmtheater van de Melkweg en onmiddellijk daarna in het filmhuizencircuit.

Platenmaatschappij CoraZong brengt op 8 april een CD uit met alle songs van JP den Tex uit de film. Dit album heeft als extraatje een videoclip met Jiskefet.

The old West meets the new West tourdata

5 april - Amsterdam, Radio 747 DeSmet Live
9 april - Amsterdam - Tros Muziek Café ('s middags)
9 april - Uithoorn - Het Oude Spoorhuis
10 april - Oldenzaal - Het Oude Slachthuis
15 april - Amsterdam - WVHEDW
17 april - Tilburg - In The Living Room
20 april - Den Bosch - De Rode Pimpernel
21 april - Edam - De Harmonie
22 april - Gouda - Shake Of Music
24 april - Amsterdam - KHL
29 april - Veendam -Janssen en Janssen
30 april - Vianen - Shamrock

Zie ook: www.jp-den-tex.com en www.johncoinman.com.