Onlangs kwam de 10e CD uit van Luka Bloom: Innocence, opvolger van het tussendoortje When Sleep Comes. De komende tijd zal hij twee keer in Nederland optreden, op 29 april in Den Haag en op 6 mei in Amsterdam.

Op Innocence wordt hij o.a. bijgestaan door saxofonist Kenneth Edge en violiste/zangeres Eithne ni Cathain. Op de CD staat onder meer een uitvoering van City of Chicago, bekend geworden door broer Christy Moore, maar wel degelijk van de hand van Luka Bloom (Barry Moore - Treaty Stone).

Nadere gegevens over de optredens:

29 april in het Theater aan het Spui (Den Haag), waar in het kader van Koninginnenach een singer/songwritersfestival plaatsvindt met naast Luka Bloom de volgende ariesten: Chris Whitley, Daniël Lohues (Skik), Delise, Hacienda Brothers, Ruthie Foster, Smutfish, Charlie Dée, Templo Diez en Willard Grant Conspiracy. Aanvang: 20.00 uur, toegang: 17,50 euro, info: www.theateraanhetspui.nl.

Op 6 mei treedt Luka Bloom op in De Kleine Komedie in Amsterdam. Let op: het betreft hier een late-night concert. Aanvang: 23.30 uur, toegang: 17,50 - 21,50 euro, info: www.dekleinekomedie.nl.

Voor onze Belgische lezers: het concert dat Luka Bloom op 5 mei in de Ancienne Belgique geeft is volledig uitverkocht.