Roosbeef, de jonge band die indruk maakte op Route 05 in Tilburg, bindt vanavond (vrijdag 13/05) in de finale van ErnemZweet de strijd aan met drie andere bands om de Popprijs Arnhem. Het gaat goed met Roos Reebergen cs. Zo staan ze 13 juni 's middags om drie uur in Terschelling op Oerol.

De 17-jarige zangeres/toetseniste Roos Reebergen - haar stem wordt wel eens vergeleken met die van Kate Bush en PJ Harvey - uit Duiven grossiert met haar mannen in prijzen op bandwedstrijden. Ze won dit jaar al de Gelders singer-songwriter award en met haar band Roosbeef stond ze recent in de landelijke finale van de Kunstbende. In juni staat Roosbeef in de finale van een studentenfestival in Nijmegen.

Na haar optreden op Route 05 schreven we over Roos Reebergen ondermeer: Zij is nu al een podiumpersoonlijkheid. Ze schrijft zelf haar teksten en bespeelt toetsen. Maar belangrijker: ze heeft een stem als een klok met een geweldig bereik en volume. Bovendien bespeelt ze met haar mimiek en een  enkel dansje het publiek

Alle finalisten van ErnemZweet krijgen een muziekwinkel op internet, waarmee ze hun muziek ter downloading kunnen aanbieden. Bovendien gaat de winnaar naar de finale van de Music Awards Gelderland, later dit jaar.

Finale Ernemzweet, vanavond in Willemeen in Arnhem. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 5.
Zie ook: www.roosbeef.nl