Samen met de Engelse folkzangers John Wright en Allan Taylor geeft Shantykoor Rolling Home uit Sneek (dirigent Dave Tearney) ter ere van zijn tienjarig bestaan een jubileumconcert in De Harmonie in Leeuwarden. Dit concert op zaterdag 11 juni is al uitverkocht.

Rolling Home is bekend als folk- en shantikoor dat zowel met de nodige ernst als humor zijn liedjes brengt. Bekend is onder meer Fries om Utens dat gezongen wordt samen met John Wright en al een paar jaar hoog in de Top 40 van Omrop Fryslân staat. Samen met John Wright zijn er diverse optredens geweest in verschillende theaters in Nederland. Het koor heeft op het repertoire ook een aantal nummers die geschreven zijn door Allan Taylor.

DVD John Wright
John Wright is in juni trouwens behoorlijk actief op Nederlandse podia. Bijzonder is het concert dat hij vrijdag 10 juni geeft in de kleine zaal van het Utrechtse Vredenburg (20:15uur). Het wordt een 'Best Of-avond' waarbij opnamen gemaakt worden voor een DVD, die eind dit jaar uitkomt. John Wright heeft voor dit concert een keuze gemaakt uit het repertoire van zijn 11 Cd's.

Hij wordt bij dit concert begeleid door Joe Topping (gitaar, mondharmonica en zang) en Angus Lyon (keyboard en acordeon). Kaarten à 35 euro te bestellen via o.a. www.vredenburg.nl.


John Wright op Country Fair
Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni geeft John Wright concerten tijdens de Farm & Country Fair, een grote beurs rond het moderne landleven. Ruim 300 standhouders verwelkomen jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers uit Nederland, Duitsland en België op het Ijzerlo's Landschap in Aalten. Het 10 hectare grote beursterrein ligt aan de weg Dinxperlo-Aalten. Op het terrein bevindt zich een muziektent, waarin Wright optreedt. Hij wordt tgv deze beurs toepasselijk geafficheerd als de zanger die meer dan twintig jaar werkte als schaapsherder. Wright wordt er begeleid door Joe Wright en Joe Topping. Ook staat Ierse dans op het programma. De dansgroep Críol uit West- Clare in Ierland komt met eigen muzikanten speciaal voor de Fair naar Nederland gevlogen. Zowel Críol als John Wright treden dagelijks meerdere malen op in de muziektent. Het programma is vanaf eind mei te vinden op de site www.countryfair.nl.