De wereldmuziekband Mediterranean Sundance speelt hun programma Global Discovery morgen, 14 juni 2005, in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Mediterranean Sundance is een wereldmuziekensemble dat bestaat uit zeven muziek performers. Het muziekconcept van het ensemble bestaat uit verschillende muziekstijlen - balkan (o.a. sevdah en gypsy), flamenco, tango, en jazz - die met elkaar worden gebonden door improvisatie en westerse cross-over compositiestijl in combinatie met de sfeer en geest van oosterse muziek.

In Global Discovery geeft Mediterranean Sundance een muziektheaterprogramma waarin behalve de muziek als de belangrijkste element van de voorsteling ook de verhalen over de emigranten een extra dimensie geven. In Global Discovery wordt gezongen in het Bosnisch, Frans, Italiaans, Macedonisch, Roma, Russisch en Spaans. De verhalen zijn in het Nederlands.

Mediterranean Sundance is ontstaan in 2003 op initiatief van accordeonist Nihad Hrustanbegovic (32), van origine Bosniër, die drie jaar geleden met zijn accordeon aan de "Messiaen academie" te Arnhem met lof afstudeerde als master of music - performer.

Mediterranean Sundance bestaat uit:
Natalia Rogalski - zang, vertelster en actrice
Miso Petrovic - gitaar en zang (bekend van Old Bridge en Mostar Sevdah Reunion)
Andor Horvath - contrabas
Nezih Antakli - percussie
Robert Baba - viool
Igor Dunjic -gitaar en zang
Nihad Hrustanbegovic - accordeon
Ruud Postma - licht en decor en
Hans Tims - geluidstechnicus.

Informatie en reservering
Schouwburg Orpheus - Churchilplein 1 Apeldoorn - Tel. 0900 123 0123
www.orpheus.nl
Aanvang 20.00, - Entree 15 euro.