Onder de noemer Dichter bij Muziek worden op zondagmiddag 26 juni in de schitterende tuin van Museum Princessehof in Leeuwarden gedichten, verhalen en liedjes door en van Melvin van Eldik, Anno van der Werf, Anne Feddema en Sido Martens gepresenteerd. Speciale gast die middag is zanger/gitarist Peter Fernay.

Dit poëtische muziekprogramma begint om 14.00 uur en de entree bedraagt 6 euro. NB: De Museumkaart biedt geen toegang tot Dichter bij Muziek.

dichter bij de muziek, foto buro bruinsma
Anno van der Werf, Melvin van Eldik, Anne Feddema en SIdo Martens, foto Buro Bruinsma

Onder begeleiding
Anne Feddema is bedreven in het voorlezen van verhalen en het spelen van liedjes. Naast dichter en muzikant is Anne Feddema beeldend kunstenaar en schrijver. Dit jaar verschijnt de tweede bundel gedichten van zijn hand en een boek met dubbel-cd van zijn Liwwadder columns die hij iedere week op maandagmiddag voor Omrop Fryslân Radio brengt. Anne speelde in o.a. de Oppenheimer Off Beat en de Ravensburger Holidays.

Niet te netjes in 2005
Anno van der Werf is een gedreven muzikant. Van origine speelt hij gitaar. Deze middag gaat hij  zich toeleggen op het spelen van liedjes op de piano en kleine verhaaltjes. Anno is 31 jaar oud en vraagt zich af waarom het altijd zo netjes moet en gereserveerd. Anno wil graag spelen op het schoolplein maar moet serieus meedoen in de maatschappij. Hij moet solliciteren maar het valt niet mee een goede brief te schrijven. Hij speelt blues om het allemaal van zich af te zetten. Anno wil spelend door het leven en  worstelt met de stelling "Wie echt speelt... weet niet dat hij speelt en.... wie weet dat hij speelt, speelt niet echt". Misschien moet het niet te netjes in 2005 ?

Bij de rand van zee en zand
Muzikaal beweegt Sido Martens zich tussen folk en pop, tussen jazz en luisterlied. Noem het eigengereid, noem het eigenwijs, misschien zelfs eigenaardig, maar eigen is het beslist. Zijn belevingswereld en ervaringen vertaalt Martens in vaak poëtische teksten, waarin een hang naar de donkere kant van het leven doorklinkt. In december 2004 verscheen zijn zesde cd, Brak Hart. Momenteel is Martens doende met de totstandkoming van een dvd, cd en boek. Met als titel Naakt & Levend wordt dit multimediaproject dit najaar uitgebracht in een oplage van 100.

Un held ut de Meenthe
Zanger/gitarist en vrijetijdsdichter Melvin van Eldik draagt gedichten voor en speelt en zingt liedjes uit zijn theaterprogramma 'Un Held ut de Meenthe', maar ook vers-van-de-pers gedichten,zoals bijvoorbeeld over het verdwijnen van Theater Romein. Zijn thema's betreffen actualiteiten, situaties en lokaties in Leeuwarden en alle teksten zijn in het 'stads'. De gedichten zullen binnenkort verschijnen in een bundel annex fotoboek en Liwwadder teksten op melodieën van bekende megahits uit de jaren '60, '70 en '80 verschijnen dit najaar op cd.