Het festival De Dag van de Oude Muziek verkent aanstaande zondag 26 juni het thema ‘reizen en muziek'. In de Belgisch-Limburgse Landcommanderij Alden Biesen klinkt van 10 tot 18.30 processiemuziek, middeleeuwse pelgrimsliederen, muziek die werd geëxporteerd naar verre hoven, muziek van reizende componisten, en muziek over reizen zoals zeemansliedjes.

Het Franse Kantika brengt een programma uit het Llibre Vermell. Het Engelse I Fagiolini maakt een muzikale boottocht van Venetië naar Padua en het Franse Les fin'amoureuses laat ons reizen naar het hof van Mehmet IV, sultan van het Ottomaanse rijk. Het Oostenrijkse Accentus laat horen hoe in de zeventiende eeuw in Hongarije de Turkse en westerse muziek samenvloeiden. 't Kliekske en Luc Rombouts (met een mobiele beiaard) zorgen buiten voor de muzikale animatie. Ook is er een kinderprogramma.

De Gezinsbond let de hele dag op kinderen tot 6 jaar en kinderen tussen 2 en 4 jaar kunnen eigen composities maken op het muzikale speelgoed Tutti timbri.
Zie ook: www.alden-biesen.be.