Op 29 september 2005 start de tournee van klezmerband Mazzeltov met een concert in het theater Zaal 16 te Tilburg. 12 mei 2006 zal het laatste concert zijn in Hellevoetsluijs De titel van dit theaterconcert is mishpoge.

Mishpoge - jiddisch voor 'familie' - is een muzikale zoektocht naar familiebanden. In dit programma brengt Mazzeltov een keur aan Jiddische en sefardische (spaans-joodse) stukken, afgewisseld met zigeunermuziek. Oude en minder oude muziek, traditionals en eigen werk. Mazzeltov laat zien dat Klezmer veelkleurig en eigentijds kan klinken.

Al meer dan tien jaar maakt Mazzeltov theatertournee's door binnen- en buitenland. Sinds 2002 met zangeres Rolinha Kross als ‘leading lady'. Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren concerten in het Amsterdamse Concertgebouw en Vredenburg.

Edison nominatie
De bij het programma horende CD, ook getiteld Mishpoge, is dit jaar genomineerd voor de Edison-award in de categorie ‘jazz/ world nationaal'. In oktober zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Enkele kwalificaties uit de pers: "klezmer van internationaal niveau" (Volkskrant), "hartveroverend en fascinerend" (Noordhollands Dagblad), "authentiek, eigenzinnig en warmbloedig" (Utrechts Nieuwsblad).

Bandleden: Harm van den Berg, accordeon; Harold Berghuis, gitaar; Gottfrid van Eck, klarinetten; Edith Mathot, viool; Gregor Schaefer, ud en contrabas; Rolinha Kross, zang. Geluid: Benjamin Mathot.

In haar tournee doet Mazzeltov de volgende plaatsen aan: Tilburg, Groesbeek, Hengelo, Almere, Weesp, Utrecht, Austerlitz, Borger, Amstelveen, Ede, Heilo, Schagen, Den Haag, Baarn, Harderwijk, Soesterberg, Emmen, Oostvoorne, Assen, Winkel, Delft en Hellevoetsluis. Zie voor data en locaties: www.mazzeltov.nl.