geeft in februari zes concerten in ons land. De data: 15/2 Muziekcentrum Frits Philips eindhoven, 16/2 MECC Maastricht, 17/2 Oosterpoort Groningen, 18/2 Muziekcentrum Enschede, 20/2 Vredenburg Utrecht en 21/2 Nieuwe Luxor Rotterdam. Eind okober komt het nieuwe album van deze Ierse topzangeres uit, haar eerste studio-album sinds 6 jaar.

In 1983 kwam Mary Blacks eerste titelloze album uit, en dat was meteen een succes. Ze tourde een tijd met de Ierse folkband De Dannan, om vervolgens verder te gaan met producer gitarist Declan Sinnott en een tweede solo-album op te nemen.
Er zouden nog tien albums volgen, waarvan twee ‘Best of'. In totaal kijkt Mary Black terug op maar liefst negen platina albums. No Frontiers stond zelfs 56 weken in de Ierse Top 30.
Met artiesten als Emmylou Harris, Mary Chapin Carpenter, Joan Baez en Van Morrison deelde ze het podium, of maakte ze opnames, o.a. voor de succesvolle tv-serie Bringing it all back home.
Ze geeft ook veel ruimte aan andere artiesten: Eleanor McEvoy is een mooi voorbeeld van een jonge, ambitieuze muzikante die in Mary's band opgenomen werd en een succesvolle solo-carrière startte. McEvoy staat overigens zaterdag 12 november in de Schouwburg van Brugge tijdens het Brugges Festival.