De Amerikaanse singer/songwriter Nels Andrews die vorig jaar overtuigde met zijn album Sunday Shoes komt voor zeven concerten naar ons land. Het eerste is vrijdag 30 september in het Haagse Paard van Troje. Hij staat ook op het Take Root Festival, zaterdag 1 oktober in Assen.

Andrews voert je langs eenzame koude woestijnnachten, klamme kroegen, warme regen, goedkope wijn, opwaaiende stofwolken en de schimmen van zoemende neonreclames. Op het prestigieuze Kerrville Folkfestival werd hij gelauwerd als "New Folk winner" samen met mensen als Lucinda Williams, Lyle Lovett en Steve Earle.

Nels Andrews en co-producer/gitarist Jeffrey Richards (ex-Hazeldine) tourden vorig jaar voor het eerst door ons land. Ze speelde. Ondermeer op Blue Highways. Afgelopen mei hebben ze een éénmalige show gedaan in de Amsterdamse poptempel Paradiso, met Vic Chesnutt.

Meermaals werd Nels Andrews in de media uitgelicht als één van de grootste verrassingen van 2004. Zijn album "Sunday Shoes" werd uitgeroepen tot één van de beste Americana/singer-songwriter platen van het jaar, o.a. door Bob Harris van de BBC en de luisteraars van KRO's American Connection stemden Sunday Shoes naar de zesde plaats in de Album Top 50 van 2004.

Journalist Herman van der Horst toonde zich eveneens onder de indruk van Sunday Shoes en schreef in muziekkrant OOR: ..."Geen Americana-cliché's, geen makkelijke opeenstapeling van sfeerbeelden, maar scherp getekende flarden uit de gedoemde levens van rusteloze zoekers en buitenstaanders (...) .Tien betoverend walsende, klokkende en schurende liedjes, die klinken als warme regen, goedkope wijn, opwaaiende stofwolken en de schimmen van zoemende neonreclames."...

Concertdata: vrijdag 30 september - Paard van Troje, Den Haag
(met: MIST), zaterdag 01 oktober - TAKE ROOT Festival, Assen, dinsdag 04 oktober - Atlantis, Alkmaar
'unplugged', donderdag 06 oktober - Patronaat, Haarlem
met Kevn Kinney en Slaid Cleaves, vrijdag 07 oktober - WV-HEDW, Amsterdam
met Rootsclub, zaterdag 08 oktober - Cafe De Stad, Utrecht
(om 17:00 uur) en zondag 09 oktober - Cultureel Podium Roepaen, Ottersum

Meer info/fotos/sound clips op:
nelsandrews.luckydice.nl/
www.luckydice.nl/downloads/index.html#nelsandrews
www.nelsandrews.com/songs.htm