De Amerikaanse singer-songwriter Kevn Kinney is in het land voor het Take Root Festival in Assen (zaterdag 1 okt) maar geeft her en der nog een aantal concerten. Zo staat hij vanavond (vr 30/9) in Paradiso, zondag 2/10 in Het Huis Verloren in Hoorn, dinsdag 4/10 in Backstage in Deventer en donderdag 6/10 in het Patronaat in Haarlem met Slaid Cleaves en Nels Andrews. Kevn Kinney neemt tijdens zijn tour gitarist Gibb Droll mee. Droll bespeelt de gitaar op Kinney's succesvolle album STAR en afgelopen jaar speelde hij daar ook live mee in diens band.

Het concert zondag heeft plaats vanaf 20:30 uur in Het Huis Verloren in Hoorn, waar 9 november bijvoorbeeld ook Greg Trooper optreedt. De concertserie daar is een nieuw initiatief van twee muziekliefhebbers Peter Schaper en Tim Knol (www.peticantus.nl ). Op hun site zeggen ze dat het hun streven is om regelmatig singers/songwriters en/of bandjes, op kleinschalig niveau en binnen een intieme sfeer, op te laten treden en zodoende mensen "live" te laten genieten van muziek, die nog gemaakt en uitgevoerd wordt zonder al te veel commerciële belangen.
In Het Huis Verloren hebben zij een geschikte sfeervolle lokatie gevonden. Het is een 17e-eeuws monumentaal pand op de hoek van de Kerkstraat en het Kerkplein in Hoorn, genoemd naar professor Verloren (sic!), één der illustere voormalige bewoners. De serre-achtige aanbouw, gelegen in een fraaie binnenstadstuin, dient al sinds de 19e eeuw als "cultureel onderkomen". Sinds de restauratie in 1987 door de huidige eigenaars, de familie Mulder, is Het Huis verLoren in gebruik als sfeervolle locatie voor concerten, cabaretvoorstellingen, high tea's, bijeenkomsten en bruiloftsfeesten.