Op zondag 23 oktober vindt in de Triskell Studio in Merkelbeek het exclusieve concert plaats van Robb Johnson, waarbij live dvd opnames gemaakt worden. Robb Johnson wordt gezien als één van de betere songwriters in Engeland. Zijn liedjes komen voor in de repertoires van een groot aantal muzikanten, van folklegende Rob Bailey tot cabaretdiva Barb Jungr.

Robb is geboren in West London, waar hij de meeste tijd van zijn leven heeft doorgebracht. Hij werkte er 16 jaar als basisschoolleraar, voordat hij in 1997 ontslag nam om meer tijd te kunnen besteden aan zijn muzikale carrière.
Vorig jaar stond Johnson op het podium van het Triskell midwinter Folkfestival. Onze recensent Henk schreef daarna ondermeer: ...Goede gitarist, pittige teksten, vermakelijk performer, dynamische uitstraling, krachtige stem, humoristisch en cynisch. Johnson heeft een breed repertoire met vaak geëngageerde teksten, maar ook met nu en dan een naar de ziel grijpend liefdeslied. (...) Een sterk en onderhoudend concert...

Robb Johnson speelt in pubs, clubs, kunstcentra en op festivals. Hij is al vaak op de radio te horen geweest zoals de BBC Radio 3 & 4 en de Belgische Radio 1. Hij speelde in bands (met leden als Maggie Holland, John Maxwell, Roger Watson, Steafan Hannigan, Terry Man & Fiona Larcombe), in duo's (met zijn goede vriend Leon Rosselson en concerten met Mauricio Venegas over het leven of de Chileense songwriter Victor Jara) alsook solo.

In 1997 schreef Johnson ‘Gentle Men' voor het Passendael Peace Concert. Deze suite bracht ook een succesvolle tour in Engeland met zich mee. Mojo riep de dubbel-cd ‘Gentle Men' die ervan verscheen uit tot Folk Album Of the Month.
Recentelijk tourde hij met violiste Saskia Tomkins en bassist Miranda Sykes onder de naam RJ3. Het constant geven van optredens in Engeland - en daarnaast ook in België, Nederland en Duitsland - heeft hem de reputatie ‘one of the biggest names on the folk circuit' gegeven (The Morning Star).

In verband met de dvd opnamen zijn er slechts 50 zitplaatsen beschikbaar. Kaarten à €5,00 zijn te reserveren via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op het nummer: 046-442 80 78. Triskell Media & Arts, Douve 14-16, 6447 BK Merkelbeek.