Daniël Lohues zal op 10 en 11 oktober solo het voorprogramma van Van Morrison in Theater Carré verzorgen. De Noord-Ierse zanger viert dit jaar zijn veertigjarig artiestenjubileum. Beide voorstellingen die hij in Amsterdam geeft zijn al uitverkocht. Er bestaat nog de mogelijkheid om, op de dag van de voorstelling zelf, vanaf 15.30 uur op een wachtlijst geplaatst te worden. Je kunt dit doen door vanaf 15.30 uur naar de Carrélijn te bellen via 0900 25 25 255 (40cpm).

Het is een bijzonder jaar voor de Ierse singer/songwriter Van Morrison. Niet alleen viert hij zijn 40-jarig artiestenjubileum en lanceerde hij in april zijn eerste officiële website, ook verscheen deze maand een nieuw studio album. 'Magic Time' is zijn 36e album en het eerste op zijn eigen label Exile Music Recordings.
De uit Erica, Drenthe, afkomstige zanger/gitarist Daniël Lohues maakt furore met Skik, maar toog enkele jaren terug naar de Mississippi-delta om de 'roots' van de blues te vinden. Hij nam er een cd op met enkele locale krachten. Blues van het zuiverste water, maar gezongen in het Zuid-Drents. In hetzelfde idioom verscheen onlangs het album 'Grip'.