De Vlaamse groep Tantra komt eind deze maand voor twee concerten naar Brabant. Vrijdagavond 28 oktober staan ze in de Schalm in Veldhoven op de World Follk Night samen met Lua en Inner Strength. De avond erna (29/10) zorgen ze voor de muziek tijdens het Bal Folk in Folkpub Terminus aan de Boschveldweg 15 in Den Bosch.

De meest eigen composities van Tantra zijn het best te omschrijven als een psychedelische mix van folk, world en soundscapes. Vaak trance & dance gericht, vaak ook ingetogen en weemoedig. Tantra bracht dit jaar haar debuutalbum uit onder de titel Tantra. Samenstelling: Peter Daems (gitaar + andere snaren), Tom Dewulf (drums), Janneke Donkersloot (viool), Sam Van Ingelgem (bas) en Thim Vandecauter (didgeredoo). De gitarist en een didgeridoo-speler kennen elkaar al vanaf de basisschool. Door een steeds groeiende interesse in verschillende muziekstijlen en contacten met muzikanten werd de groep Tantra opgericht in september 2000.

Afgelopen zomer stond de groep ondermeer op het podium van het Deerlycke Festival. Onze recensent Paul schreef toen over hun optreden ondermeer: ...In de handen van Thim Vandecauter is de (schuif)didgeridoo meer dan zomaar een exotisch instrument. In een één-tweetje met de geluidsman toverde hij in een Polska prachtige effecten uit zijn didge. Thim is ook de meest dynamische van het stel. Stuitert over het podium en blaast de longen uit zijn lijf. Tantra beschikt over een heel eigen stijl waarin naast Keltische ook Scandinavische invloeden herkenbaar zijn. Ons viel ook het mooi gedoseerde percussiewerk van Tom Dewulf op....
Zie ook www.tantra.tk.