Theatersportgroep LOS en de Groninger streektaalzanger Martin Korthuis brengen zondag 16 oktober in Zwolle improvisatietheater met Groninger liedjes als rode draad.  

Deze voorstelling in het Papenstraattheater is uniek in zijn soort. Want Theatersportgroep LOS heeft zijn naam verbonden aan de CD Lös, die Martin Korthuis in 2002 heeft uitgebracht. Deze eerste voorstelling in deze samenstelling laat een wisselwerking zien tussen de spelers en de zanger. De spelers improviseren op de muziek en de zanger krijgt inspiratie door het spel.

Martin Korthuis
Martin bezingt levensthema's op een eigenzinnige en creatieve manier. De Groninger taal en de sobere arrangementen versterken het integere gevoel en passie voor het leven die in de liedjes hoorbaar zijn. De kracht van Martin, naast de sterke composities en teksten is zijn warme en karakteristieke stemgeluid. Martin, geboren in Bedum, woont op Schiermonnikoog en schrijft daar zijn eigen liedjes.

Theatersportgroep LOS
LOS is een groep enthousiaste spelers die al ruim 4 jaar met elkaar improviseren. Theatersport is een vorm van interactief improvisatietoneel, wat dus ter plekke wordt bedacht met behulp van het publiek. Het publiek speelt een belangrijke rol: zij bepalen mede de ingrediënten van de te spelen scenes. Zoals de plaats van handeling, de emoties, de karakters enz.

De voorstelling in het Papenstraattheater begint zondagmiddag 16 oktober om 15 uur. Entree: € 8,-- . Reserveren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., (bevestigingsmail is reserveringsbewijs).