Danny Guinan staat nu donderdag in het Utrechtse Vredenburg. Hij wordt begeleid door Siard de Jong (viool, bouzouki, fluiten) en Janos Koolen (gitaar, mandoline).

De in Nederland wonende Ierse singer/songwriter Danny Guinan geeft voorafgaand aan de release van zijn nieuwe album twee concerten in prestigieuze theaters. Het eerste dus nu donderdag 13/10 in Vredenburg, het tweede staat 11 november op het programma van het Concertgebouw in Amsterdam.

Guinan begon zijn muzikale carrière in zijn geboorteland Ierland in de jaren negentig. Al snel tourde hij constant door Europa en de VS. In '96 bracht hij zijn debuutalbum 'About Time' (Starc Records) uit.
Sinds hij zich in Nederland vestigde is hij een vaak geziene gast op tal van folkpodia en clubs. Ook heeft hij hier en in België op menig festivalpodium gestaan (ook Dranouter). Hij heeft inmiddels de reputatie van een goede live-act en entertainer. Onder zijn inspiratiebronnen bevinden zich mensen als Luka Bloom, Elvis Costello en Tom Waits.

Tijdens de komende concerten laat Danny Guinan zich begeleiden door multi-instrumentalist Siard de Jong (viool, bouzouki, fluiten) en Janos Koolen (gitaar, mandoline), volgens Guinan ‘the gifted new kid on the block'.

Zie ook www.dannyguinan.com