Aanstaande zaterdag is de nieuwe zesvrouws Vlaamse groep Fliodan te beluisteren tijdens een concert in Gent, waarbij ze in het goede gezelschap verkeren van de gerenommeerde bands Fluxus en Troissoeur.
Fliodan is spontaan ontstaan na een muziekstage met Troissoeur in de zomervakantie van 2003. In het voorjaar van 2004 deden ze mee aan een muziekwedstrijd van Jeugd en Muziek. Uit meer dan 90 deelnemers werd Fliodan met 11 andere groepen geselecteerd voor de Finale in de Singel in Antwerpen. In hun muziek komen verschillende genres samen, waarbij het 't dichtst aanleunt bij folk, hoewel het zeker geen traditionele folk is. De nummers zijn energiek en staan vaak in vreemde ritmes. Daarbinnen wordt rust gecreëerd door improvisaties en solo's.
Samenstelling van Fliodan: Hester Bolle (viool), Eva Bruneel (cello), Elisabeth De Loore (piano), Sara Dalvérius (accordeon), Maro Schrauwen (dwarsfluit) en Jolien Thijs (zang en marimba).

Het is zaterdag 22/10 vanaf 20 uur te doen in de Groenzaal, Lange Boomgaardstraat in Gent (volg parkeerroute P2 Reep, 480 wagens). Entree €13.

Zie ook: www.fluxusmusic.be, www.fliodan.be en www.troissoeur.be.