De Grote Prijs van Nederland is alweer toe aan de tweede ronde van de halve finales. Die van de singer/songwriters is, net als de eerste ronde, opgesplitst in twee delen: aanstaande zondagavond in Tilburg en een week later 's middags in Alkmaar.

De elf halve finalisten (Dennis Kolen was geselecteerd, maar deed niet mee, zie www.denniskolen.com/News.html) hebben op 9 en 16 oktober de eerste ronde gespeeld, in respectievelijk Utrecht en Zwolle. Na de eerste ronde gaan Roosbeef en Phinx aan kop met 60 punten, op korte afstand gevolgd door Benjamin Winter, Impossible Situations en Rik van den Bosch met 50 punten. Louis! heeft na de eerste ronde van de halve finale besloten niet langer deel te nemen.

In de tweede ronde kunnen de tien overgebleven finalisten in een andere stad voor een nieuw publiek opnieuw hun kunsten vertonen.  Op zondag 23 oktober, vanaf 20 uur treden in Paradox aan de Telegraafstraat in Tilburg op: Harry Merry, Liesbet, Phinx, Darker en Rik van den Bosch. Zondagmiddag 30 oktober staan vanaf 15 uur in het Alkmaarse Atlantis: Lambert, Roosbeef, Benjamin Winter, John Carrie, en Impossible Situations. De top 4 gaat door naar de finale op 24 december in Paradiso.
Zie ook: www.grolschgroteprijs.nl.