Chris Rea treedt op 22 maart volgend jaar op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert maakt deel uit van zijn Farewell Tour door Europa.

De Britse zanger kondigde onlangs aan dat dit zijn laatste tournee is, omdat hij het in verband met zijn gezondheid rustiger aan wil doen.
The Blue Jukebox heette vorig jaar het nieuwe album van Chris Rea. Vergeet de hits 'Fool', 'Josephine' en 'Driving home for Christmas'. Na een levensbedreigende operatie keerde de zanger/gitarist in 2002 namelijk weer terug bij zijn eerste liefde: de blues. Op Stoney Road was hij op een indrukwekkende manier het blues-pad opgegaan.

Nu gaat hij op deze ingeslagen weg voort. Hij wil de komende jaren een 10-delige cd-box maken waarin alle bluesstijlen ter wereld aan bod komen. 'Het is mijn eerbetoon aan de muziek waarvan ik hou'.

Rea scoorde in het verleden hits met Fool (do you think it's over) en Driving home for Christmas. Hij speelt in Amsterdam naast oude nummers ook werk van zijn nieuwe project Blue Guitars. Het project bestaat uit elf nieuwe cd's met 130 nummers waarin alle blueslijnen ter wereld aan bod komen, een dvd en een boek met schilderingen. Rea stopt niet helemaal met musiceren. Hij zal geen werk meer uitbrengen onder zijn eigen naam, maar gaat deel uitmaken van de band The Fire Flies.