Vals Plat pakt je in met Nederlandstalige teksten op soms razendsnelle bluegrass. Zondagmiddag 30/10 staat dit trio op het podium van Sunday Life in Heerde.

Elke laatste zondagmiddag van de maand organiseert Buitencentrum De Koerberg in Heerde, i.s.m. Blue Dew, "Sunday Life", een gratis folkmiddag. Bij mooi weer buiten op het gezellige terras en bij slecht weer binnen in de bistro. Zondag 30 oktober is het de beurt aan Vlas Plat. De middag begint om 14.00 uur en het optreden eindigt om 17.00 uur.

Het trio Vals Plat bestaat al jaren. Izak Boom, Jeroen Jongsma en Henrik Holm zijn ieder afzonderlijk goede muzikanten die ook in andere projecten spelen. Samen maken ze een soort Nederlandstalige akoestische bluegrass, met liedjes die op een ironische manier het dagelijks leven becommentariëren.


Vals Plat bestaat uit

Izak Boom: zang, gitaar en banjo
Multi-instrumentalist Izak Boom speelde als theatermuzikant met diverse grote namen als Youp van 't Hek, Harry Sacksioni en De Berini's. Bij Ibo en de Alibi's speelt hij mandoline en accordeon. In zijn formatie Aina, met de Finse zangeres Pauliina May, is hij als componist en pianist te horen.

Henrik Holm: zang, contrabas en zingende zaag
Contrabassist Henrik Holm is als geen ander thuis in Europese volksmuziek. Van plaats- en tijdloze zigeunerjazz (Hot Club d'Utrecht), Balkan (Novi Gospodar), Vlaanderen/Nederland (Fred Piek) tot het spectaculaire blazersensemble Waarschuwing voor de Scheepvaart, waar hij tuba speelt. Bij Vals Plat is Henrik ook te horen met de zingende zaag.

Jeroen Jongsma: zang, mandoline en gitaar
Jeroen Jongsma speelde onder andere bij The Watchman en The Ranch Girls en maakte liedjes en muziek voor een aantal televisieprogramma's.

Zondag 30 oktober Vals Plat in Folkclub Sunday Life. Aanvang : 14.00 uur. Entrée : gratis. Locatie : Buitencentrum De Koerberg, Heerde, NL. Zie voor route e.d. www.bluedew.nl/Koerberg.htm.

Zie ook: www.valsplat.net.