Het ensemble Mediterranean Sundance trekt komend seizoen met een mediterrane potpourri langs een achttal Nederlandse theaters. Het ensemble onder leiding van de Nederlands-Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic speelt een mix van tango, balkan, flamenco en jazz à la hot club de France.

De producent van dit project is de Nederlandse accordeonist Nihad Hrustanbegovic, afkomstig uit Bosnië, die sinds zijn debuut in Ridderzaal op 25 juni 2005 bezig is met een reeks van succesvolle optredens. Zijn optreden in Ridderzaal werd zelfs uitgezonden op Nederland 1 in het programma van Paul Rosenmöller. Vervolgens werd Nihad door Hot Club de France liefhebbers uitgenodigd, om op 16 september 2005 zijn talent te laten zien bij het concert van het Mozes Rosenberg trio tijdens Muziek Festival te Enschede. Het was uiteindelijk "het moment van het jaar" voor Nihad want het optreden met Mozes Rosenberg (de broer van Stochelo Rosenberg) veroorzaakte diverse reacties in alle toonaangevend accordeon bladen ter wereld. In o.a. accordeon.com en Intermusik-zeitung.de, werd Nihad beschreven als een temperamentvolle musicus die met heel veel passie en op een uiterst gevoelige manier iedere toets en knop raakt en zich presenteert als een accordeonist van internationaal niveau. Het is must voor ieder accordeon liefhebber om te zien hoe Nihad beheersing van het klassieke en moderne accordeon genre combineert met creatieve en eigenzinnige improvisaties. Een criticus concludeerde: "de liefhebbers van Django Reinhardt, Astor Piazzolla en Johnny Meijer krijgen komende jaren bij optredens van Nihad ongetwijfeld 3 in 1".

nihad hrustanbegovic
Nihad Hrustanbagovic

Het ensemble "Mediterranean Sundance" o.l.v. accordeonist Nihad Hrustanbegovic bestaat uit op viool - Robert Baba, gitaar - Miso Petrovic / gitaar - Harry Klunder, contrabas - Andor Horvath, percussie - Nezih Antakli, aangevuld met zangeres Natalia Rogalski.

Concertagenda van ensemble Mediterranean Sundance
Vrijdag 25/11/2005 Ledeltheater te Oostburg www.ledeltheater.nl
Zaterdag 04/03/2006 Theter de Voorveghter te Hardenberg www.voorveghter.nl
Vrijdag 10/03/2006 Schouwburg Venray te Venray www.schouwburgvenray.nl
Donderdag 16/03/2006 Arsenaal Theater te Vlissingen www.uitinvlissingen.nl
Zaterdag 18/03/2006 Stadshof Vianen te Vianen www.stadshoftheater.nl
Zondag 19/03/2006 Thalia theater te Ijmuiden www.thaliatheater.nl
Zondag 02/04/2006 Theter de Meerse de Hoofdorp www.demeerse.com
Vrijdag 07/04/2006 Rabotheater te Hengelo www.rabotheaterhengelo.nl