Tivoli in Utrecht presenteert: 3/3 Rapalje, 7/3 Levellers, 10/3 Alcohol Fino, 19/3 Stevie Ann,  26/3 Nits, 31/3 ZUCO 103,  28/3 Drive by Truckers, 4/4 Ane Brun en 27/4 Calexico en Iron & Wine

De Tivoli-concerten hebben plaats op twee podia: Tivoli Oude Gracht en Tivoli De Helling. Uit de lange agenda voor maart en april selecteerden we de volgende 9:

vrijdag 3 maart (Tivoli De Helling)
CELTIC FOLK NIGHT
RAPALJE & support
19:30 u | 20:15 u | € 10,-

dinsdag 7 maart (Tivoli Oude Gracht)
LEVELLERS & Mighty Jackals
De Britse folkrockers van The Levellers zijn de beste vrienden van elke festivaldirecteur: ze nemen hun eigen fanschare mee, en na afloop van hun concert is de rest van het publiek ook fan. Dat kan ook niet anders, want The Levellers beschikken over een ruime voorraad aanstekelijke songs. Begin jaren negentig, toen iedereen zich bezighield met de zoveelste hype uit Manchester, brak de band door met het amodieuze album Levelling The Land en de single There's Only One Way Of Life (And That's Your Own). Aan dat adagium houdt de succesvolle band zich al vijftien jaar en dat is iets om trots op te zijn!
19:30 u | 20:15 u | € 15.-

vrijdag 10 maart (Tivoli De Helling)
RADIO CLANDESTINO presents ALCOHOL FINO (Arg)
Waar haalt Radio Clandestino toch steeds die fijne bands vandaan? Een oud Argentijns spreekwoord zegt: Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan. En dat genieten doen we vanavond met Alcohol Fino, een Argentijnse band die in het straatje Cheb Balowski / Manu Chao past. In 2003 beleefde Alcohol Fino zijn Europese doorbraak door de medewerking aan het verzamelalbum La Colifata... Siempre Fui Loco, samengesteld door Manu Chao. Laat je vanavond verrassen door de funky mix van latin, ska en Afrikaanse ritmes!
20:30 u | 21:30 u | € 9,-

zondag 19 maart (Tivoli De Helling)
STEVIE ANN & support Louise Latham
Al vanaf de eerste noten van haar indrukwekkende debuutalbum Away From Here wordt duidelijk dat de 19-jarige Stevie Ann - geboren in het Limburgse Roggel als Stéphanie Struijk - niet zo maar een zangeres is. Het supertalent heeft als muzikale heldinnen Sheryl Crow, Alanis Morrissette, Bonnie Raitt, Joni Mitchell en Ricky Lee Jones en werd ontdekt door twee muzikanten van Rowwen Hèze. Haar muziek klinkt verrassend doorleefd en rijp; moeiteloos wisselt de dromerige Stevie Ann tussen rock, country, folk en jazz. Geheel terecht dus dat Stevie Ann afgelopen januari een Zilveren Harp won!
19:30 u | 20:15 u | € 9,-
 
zondag 26 maart (Tivoli Oude Gracht)
THE NITS
The Nits beschrijven in een paar regels is ondoenlijk, want het is zo ongeveer de veelzijdigste band van Nederland. De kern van The Nits wordt al sinds tijden gevormd door Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips. Het succes van de unieke laaglandpop van de band (opgericht in 1974) beperkt zich niet tot Nederland: The Nits tourden veelvuldig en met succes door heel Europa. Tijdens hun concerten kunnen ze putten uit 30 jaar materiaal - van oude hits als Nescio en In The Dutch Mountains tot aan de serieuze nummers over de dood van Theo van Gogh op het nieuwe album Les Nuits.  
19:30 u | 20:30 u | € 17,-

dinsdag 28 maart (Tivoli De Helling)
DRIVE BY TRUCKERS
Drive By Truckers is een rasechte southern rock-band uit Muscle Shoals, Alabama. Zoals het een band uit het zuiden betaamt, heeft Drive By Truckers een voorliefde voor Lynyrd Skynyrd, maar de truckers gaan verder: ook alternative country, Stones-rock en folkdeuntjes schudden ze moeiteloos uit hun geblokte mouw. Op het vorig jaar verschenen album The Dirty South combineren de bandleden hun eerlijke muziek met melancholische teksten over de teloorgang van hun geboortestreek.  
19:30 u | 20:30 u | € 15,-

vrijdag 31 maart (Tivoli Oude Gracht)
ZUCO 103 BENEFIET
Iedereen kent de tropisch-elektronische band Zuco 103, maar bijna niemand kent hun vriend Jasper van Veenendaal. Daar moet verandering in komen. Jasper (35) werd in 2004 getroffen door een hersenbloeding en lag vervolgens zes maanden in coma. Inmiddels is hij weer thuis en werkt hij met behulp van zijn vrouw, familie en vrienden aan zijn herstel. De bijbehorende medische behandelingen en therapieën kosten geld, veel geld. Daarom hebben Jaspers vrienden en familie de band Zuco 103 gevraagd een benefietconcert te geven. Alle opbrengsten van vanavond gaan dus naar de behandeling van Jasper van Veenendaal! Zie ook: http://vriendenvanjasper.blogspot.com
20:30 u | 21:30 u | € 13,-

dinsdag 4 april (Tivoli Oude Gracht)
ANE BRUN -solo-
Ane Brun is een 29-jarige Noorse singer-songwriter, woonachtig in Zweden. De eenzaamheid van de Scandinavische winters en het bijbehorende landschap hoor je terug in haar verstilde nummers. Maar ook klinken echo's door van haar inspiratiebronnen: Joni Mitchell, Ben Harper en Ani DiFranco. Vorig jaar was een topjaar voor Ane Brun: ze bracht twee albums uit (A Temporary Dive en Duets), trad op in het voorprogramma van haar jeugdhelden A-Ha, wist het doorgaans luidruchtige publiek op Lowlands stil te krijgen met haar gevoelige liedjes en verkocht Tivoli de Helling uit. Niet zomaar een meisje-met-gitaar dus!  
19:30 u | 20:15 u | € 14,-

donderdag 27 april (Tivoli Oude Gracht, let op: verplaatst van woensdag 26 april!)  
CALEXICO en IRON & WINE
De zes woestijnruiters van Calexico hebben hun thuisbasis in Tucson, Arizona en dat is te horen in hun muziek, een botsing van country & western en mariachi. Bij een Calexico-concert sta je het ene moment weg te dromen bij een zich hallucinant voortslepend nummer, om meteen daarna wakker geschud te worden door een up-tempo Mexicaans deuntje met feestblazers. En ook van de Spaghetti Bolognese-sound van Ennio Morricone zijn de heren niet vies. In april 2006 komt de nieuwe cd Garden Ruin uit, tot die tijd doen we het nog maar even met oude kneiters als The Black Light en Feast Of Wire!  
19:30 u | 20:15 u | € 20,-


Tivoli Oudegracht
Oudegracht 245
3511 NL  Utrecht

Tivoli De Helling
Helling 7 Utrecht
Informatienummer: 0900 - 235 84 86 (0900 beltivoli)
Homepage:www.tivoli.nl