Vanaf 11 maart doet de Women on Stage Tour zeven Nederlandse podia aan met de Noors-Duitse Kerstin Blodig, de Britse Debbie Cassell en de Nederlandse Linde Nijland. De drie zangeressen stonden eerder succesvol samen op podia in Duitsland en Oostenrijk.

Fatima Iblers Women on Stage Tour
 Ze brengen een avondvullend programma met Noord-Europese en Keltische folk. Elke zangeres speelt solo vanuit haar eigen muzikale achtergrond, met aan het eind een gezamenlijke finale.

Kerstin Blodig treedt al jarenlang op, solo maar ook met groepen als Norland Wind, Kelpie (met gitarist Ian Melrose) en Touchwood. Haar eigentijdse bewerkingen van traditionele Keltische en Scandinavische folkmuziek spreken tot de verbeelding. Kerstin staat bekend om haar virtuoze gitaarspel en expressieve stem. www.kerstinblodig.de

Linde Nijland is een van de mooiste folkstemmen van Nederland. Met Ygdrassil bracht ze recentelijk het zeer goed ontvangen, vijfde album 'Easy Sunrise' uit. Eerder trok ze aandacht met haar vertolkingen van het werk van de legendarische Britse folkzangeres Sandy Denny. Linde zal tijdens de concerten van Women on Stage zowel intiem eigen werk als folk-klassiekers brengen. www.ygdrassil.nl

Debbie Cassell brengt een mengeling van folk, pop en jazz. De krachtige, innemende singer/songwriter klinkt op haar recente album 'Angel in Labour' afwisselend melancholisch, dan weer fris en stevig. Ze haalt haar inspiratie bij mensen als Patti Smith, Elvis Costello, Joni Mitchell, Ella Fitzgerald en Thelonius Monk.

Ze staan achtereenvolgens in:
Zwolle - 11 maart Papenstraattheater 20.15 fo en reserv: 038-4288288
Scheemda - 12 maart (Geoplus Borg) 15.00; info en reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Oentsjerk - 14 maart (Folk in De Wâlden, Stania State) 20.30; info en reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edam - 15 maart (De Harmonie) 21.00; info en reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Amen - 17 maart (De Amer) 20.00; info en reserv: 0592-389271
Meeden - 18 maart (Dorpshuis Meeden) 20.00; reserv: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Delfzijl - 19 maart De Molenberg 15.00; info en reserv: 06-25267670

Zie ook: www.noordfolk.nl/womenonstage.html