De Noorse band Minor Majority maakt melancholische liedjes die doen denken aan Tindersticks, Simon and Garfunkel, de acoestische Neil Young en the Church. 10, 11 en 12 maart treden ze op in Nederland.

Hun laatste cd was in Noorwegen goed voor een gouden plaat. Ze traden samen op met Chris & Carla van the Walkabouts en de Violet Femmes en die staken hun bewondering ook niet onder stoelen of banken.

Alt country: "Minor Majority heeft met ‘Up for you & I' een juweel van een cd afgeleverd". "In Noorwegen - waar ze net als in buurland Zweden ware americana pop weten te waarderen - bereikte dit album al de welverdiende gouden status, nu de Lage Landen nog zou je zeggen". "De melancholiedjes op akoestische grondslag van ‘Up For You & I' zijn namelijk van een hoog niveau", aldus Rene Megens in Oor.

Minor Majority treedt drie keer op in ons land: 10/03 Amsterdam, Studio Desmet, 11/03 Den Bosch, W2, 12/03 Ottersum, Podium Roepaen. Het concert bij Roepaen begint 's middags om 14:30 uur. Je vind Roepaen aan de Kleefseweg 9 in Ottersum, tel 0485-516070. Voor reserveringen www.cultureelpodium.nl

Zie ook http://www.minormajority.no