King's Singers & Sarband brengen zaterdag 11/3 samen Sacred Bridges in Antwerpen.

Het gaat om een programma van zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek, een selectie op muziek gezette psalmen van David.
Dit bijzondere concert is onderdeel van de serie Westers/niet-westers, een samenwerking tussen internationaal kunstencentrum de Singel en festival Sfinks. Andere concerten dit seizoen in de reeks 'westers-niet-westers': Gerardo Nuñez Kwintet (di 18/4) en Goran Bregovic (za 29/4). Zie ook www.desingel.be.

De King's Singers zijn de onovertroffen meesters van de a capella-muziek. Ze combineren met succes vocale muziek dwars door de eeuwen en genres heen. De musici van Sarband worden door de Neue Musikzeitung als het "origineelste ensemble voor middeleeuwse muziek" bestempeld. Zij diepen met grote liefde verbluffende verbanden op tussen de verschillende muzikale culturen uit oost en west. Samen brengen deze twee topensembles een programma rond de psalmen van David in verschillende muzikale zettingen, gaande van Claude Goudimel (1510-1572) over Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Salamone Rossi (1570-1630) tot Ali Rufki (1610-1675).
Met dit programma van zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek - een selectie op muziek gezette psalmen van David uit de pen van een moslim, een jood en twee christenen - slaan beide ensembles bruggen tussen de drie grote monotheïstische godsdiensten, een thematiek die vandaag actueler is dan ooit. Speels en zonder enige vorm van dogmatiek laten beide ensembles daarbij ervaren dat islam, jodendom en christendom soms dichter bij elkaar staan dan gedacht.

Het concert begint zaterdag 11/3 om 20u. Locatie: deSingel Antwerpen - Blauwe Zaal - Desguinlei 25 - 2018 Antwerpen. Entree €25, €20 (-25/65+ €20, €15 / -19 jaar €8). Bespreekbureau: 03/248 28 28, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.desingel.be