Op vrijdag 24 maart geven Ygdrassil en Danny Guinan een uniek duo-concert in Het Heerenhuis in Groningen.

Beide acts worden gezien als neusje van de zalm van de Nederlandse folkscene en het werd tijd om ze eens samen te brengen. De heldere stemmen en overgave waarmee ze hun muziek ten gehore brengen hebben ze gemeen. Ygdrassil bezorgt je kippenvel door hun intense samenzang, en Danny Guinan is een echte entertainer die je hart steelt en niet bang is voor een flink feestje in Ierse pub stijl. Een avond met intense luisterliedjes, muzikale hoogstandjes en veel gevoel.

Ygdrassil bestaat uit Linde Nijland en Annemarieke Coenders. Met hun prachtige liedjes en bijzondere harmonische samenzang behoort het Groninger damesduo Ygdrassil tot de top van de Nederlandse folkscene. Sinds 2004 worden zij begeleid door multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Hun vijfde album Easy Sunrise heeft nogal wat losgemaakt. Onlangs werd dit album in het Eindhovens Dagblad nog betiteld als "het beste folkalbum van Nederlandse bodem in 2005".

Danny Guinan is een warme, charmante persoonlijkheid die zijn publiek meteen weet te boeien. Nergens verloochent hij zijn Ierse roots maar zijn folksongs worden wel gekruid met snuifjes pop-rock, country, cajun en jazz.
Hij bracht sinds 1994 zeven CD's uit. Luka Bloom tipt hem als één van de betere Ierse singer-songwriters op het moment. Live is Danny Guinan de vitaliteit zelve die de Ierse singer-songwriter-traditie in beweging houdt. Gelikte glamourshows zijn hem vreemd, interactie met zijn publiek is hem heilig. Een gig temidden van enkele tientallen betrokken pub-bezoekers is hem even lief als een festivalconcert vanaf een podium voor een duizend-koppig publiek.
Hij wordt begeleid door zijn multi-instrumentalistische vrienden Siard de Jong en Janos Koolen.
 
De Folknight begint vrijdag 24 maart om 21 uur (zaal open 20:30) in Het Heerenhuis, Spilsluizen Nz 9,  9712 NR Groningen (niet in Huize Maas, waarvan  in eerdere publicaties sprake was).
Aanvang: 21:00 (zaal open 20:30)
Kaarten á 15,- in voorverkoop / 17,- aan de deur
Voorverkoop bij Plato ~ Groningen, Oude Ebbingestraat 41

Voor meer info over tickets, routebeschrijving, links etc: www.miracleproductions.nl.
Infolijn / reserveringen: (+31) (0)6-43038472
email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..