Theatergroep LOS en zanger Martin Korthuis geven 2/4 samen de voorstelling ‘LOS gaat Lös met Martin Korthuis' in het Papenstraat theater Zwolle.

Het gaat om improvisatietheater met Groninger liedjes als rode draad in een gezamenlijke productie van de Zwolse Theatersportgroep LOS en de Groninger zanger Martin Korthuis. Vanwege de succesvolle en uitverkochte voorstelling in oktober 2005 gaan ze op 2 april 2006 opnieuw samen het podium op.

Theatersportgroep LOS heeft zijn naam verbonden aan de CD Lös, die Martin Korthuis in 2002 heeft uitgebracht. In de voorstelling gaat Theatersportgroep LOS 'lös' met Martin Korthuis. Er is een wisselwerking te zien tussen de spelers en de zanger. De spelers improviseren op de muziek en de zanger krijgt inspiratie door het spel. Door lös te laten en los te zijn, voelen zij zich verbonden in inspiratie en improvisatie.

Martin Korthuis
Martin Korthuis bezingt levensthema's op een geheel eigenzinnige en creatieve manier. De Groninger taal, in combinatie met sobere arrangementen, versterken het integere gevoel en passie voor het leven die in de liedjes hoorbaar zijn. De kracht van Martin, naast de sterke composities en teksten is zijn warme en karakteristieke stemgeluid. Korthuis woont op Schiermonnikoog en schrijft daar zijn eigen liedjes.

Theatersportgroep LOS
LOS is een groep enthousiaste spelers die al ruim 4 jaar met elkaar improviseren. Theatersport is een vorm van interactief improvisatietoneel, wat dus ter plekke wordt bedacht met behulp van onder andere, het publiek. Het publiek speelt een belangrijke rol: zij bepalen mede de ingrediënten van de te spelen scenes, zoals de plaats van handeling, emoties, de karakters enz.

De voorstelling is 2 april 2006, 1500 uur. LOS gaat Lös met Martin Korthuis, Papenstraattheater Zwolle. Entreekosten € 8,-- per persoon
Reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06 16 02 63 23 (bevestigingsmail is reserveringsbewijs). Organisatie: Najade Projecten en Theatersportgroep LOS