In de Zware Plaatmakerij in Vlissingen treedt zondagmiddag 12/3 de groep HERR op.

De Nederlands-Engelse groep HERR brengt een combinatie van klassiek, folk en drama, waarvoor zij elektronica, klassieke instrumenten en citaten uit de klassieke muziek en de literatuur gebruikt. De teksten worden gezongen en gedeclameerd in het Engels, Duits en Nederlands.

HERR, dat slechts zelden optreedt, brak vorig jaar door met het muziekproject The Winter of Constantinople en heeft nu een hedendaagse, Engelse versie gemaakt van Vondels dramaklassieker Lucifer. Van beide projecten voert de groep in Vlissingen delen uit.

Het concert van HERR is een initiatief van Henk Postma van cd-winkel De Bard. Postma maakt deel uit van een werkgroep die op het Scheldeterrein in Vlissingen een Cultuurwerf wil realiseren. De komende maanden staan er diverse culturele activiteiten op het programma in de Zware Plaatmakerij, zoals de viering van Bloomsday op 16 juni. Ook onderdelen van het grote Straatfestival in juli zullen er plaats vinden.

Concert: HERR, zondag 12 maart in de Zware Plaatwerkerij (ingang via Hellingbaan, Walstraat) Vlissingen. Aanvang: 15.00 uur.

Luister naar HERR op http://herr.tegendemuur.nl/herr-vondel.html