De agenda van Cultureel Podium Roepaen in Ottersum biedt de komende maanden opnieuw veel mooie muziek. Van Shannon Lyon tot Wende Snijders en van Eliza Gilkyson tot het Roots @ Roepaen Festival. We selecteerden de volgende concerten uit de ruime agenda van dit ambitieuze theater Roepaen:

Zondag 2 april | Billie Joyce| Shannon Lyon | SOLO | 14.30 uur
Billie Joyce uit Canada heeft de zelfkant van het leven van wel heel dichtbij meegemaakt. En dat hoor je terug op haar met soul, swampy blues en roots rock doorspekte cd's. Voor de liefhebbers van Bonnie Raitt, Joni Mitchell. De Canadese zanger Shannon Lyon wordt wel vergeleken met artiesten als Neil Young, en Ryan Adams maar ook met Townes van Zandt en Nick Drake. Zowel Billie Joyce als Shannon Lyon worden op snaarwerk begeleid door Bart Jan Baartmans.
SOLO heeft net zijn nieuwe cd uit ‘Solopeople'. Prachtige liedjes, prachtige stemmen die worden begeleid oa door piano en zang.

Zondag 9 april | Andre Manuel | 14.30 uur
Eigenzinning, passievol, scherp, veelzijdig en zo kan je nog wel even doorgaan. Andre Manuel doet al jaren prachtige dingen. Hij heeft een nieuwe band geformeerd en komt met een nieuw muzikaal programma.

Donderdag 13 april | CD presentatie Bart Jan Baartmans ‘Verpand' met band 21.00 uur
Na zes zeer gewaardeerde cd's voor het eerst een (solo) album met liedjes in eigen taal. De zoektocht naar schoonheid is een van de hoofdthema's in de voorstelling Verpand. De schoonheid van taal, melodie, liefde of lijfelijkheid maar ook die van de verhullende melancholie, de verlokkingen van de zelfkant. BJ Baartmans' liedjes houden je de spiegel voor, een speurtocht naar het ongewone in het alledaagse.

Zondag 16 april | Jud Newcomb & Adam Carroll | Jeffrey Foucault | 14.30 uur
Jud Newcomb zal Adam Carroll begeleiden, maar is zelf ook een uitstekend singer songwriter bij velen bekend als lid van The Resentments. Hij zal dan ook het voorprogramma verzorgen.
‘Far away blues'is het derde studioalbum van Adam Carroll uit San Marcos, Texas. Deze jonge man heeft in zijn thuisland al heel wat liefhebbers en critici om de vingers gewonden met zijn oprechte uit het leven gegrepen teksten met een dosis humor. Zijn stijl heeft overeenkomsten met John Prine, Townes van Zandt en Bob Dylan. Met zijn nieuwe cd ‘Stipping Cane, geproduceerd door Bo Ramsey (Lucinda Williams), brengt Jeffrey Foucault een collectie van kleurrijke nummers met prachtige combinaties van mandelin, banjo, slide, electric en Nashvill guitars. Een singer/songwriter van hoog niveau!

Zondag 23 april |Smutfish | Lisa Winn (Canada) | 14.30 uur
Smutfish brengt sinistere juweeltjes, rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed. Naast deze lovende kritieken in de Volkskrant schopte de CD het tot nummer 1 in de ondergrondsite van OOR. Ademloos gevangen worden door haar stem en ingepakt worden door haar charme: Lisa Winn is een warme Canadese singer/songwriter met pit.

Donderdag 27 april | Grayson Crapps| 21.00 uur
Samen met Eliza Gilkyson's Paradsio Hotel wordt zijn cd ‘If you knew my mind' tot het beste gerekend van 2005. Op Roepaen in twee weken tijd zijn beiden te zien. Grayson Capps is een liedjesschrijver van formaat en met zijn cd zet hij de kroon op zijn werk. De broeierige sfeer van het zuiden van de VS is in al zijn songs alom aanwezig. Zijn stijl houdt het midden tussen roots, blues, Tony Joe White.

Zondag 30 april | India Martinez | 14.30 uur
Deze nog maar 20 jarige kwam voor het eerst in contact met de cante, flamencozang toen ze 5 was. Daarna won ze tal van prijzen en in 2003 wordt ze voor het eerst voor de grootste nationale podia geselecteerd. Op het vermaarde festival van Almeria treed ze op naast artiesten als Carmen Linares, El Chocolate, Le Macanita. Vorig jaar stond ze op het Festival Mundial. Ze bewijst met haar geweldige optredens dat flamenco geen folklore is, maar een actuele levende kunstvorm waar een jonge generatie, de tradities respecterend helemaal voor leeft. Ze wordt begeleid door een gitarist.

Vervolgens ondermeer:
zondag 7 mei: Eliza Gilkyson
zondag 14 mei: Romeo Kwartet en Patricia Vonne (17.00 uur)
zondag 21 mei: Steve Wynn
zondag 28 mei: Wende Snijders (14.30 uur)
zondag 28 mei: Ian Siegel (20.00 uur)
zondag 4 juni: Roots @ Roepaen Festival

Roepaen ligt aan de Kleefseweg 9 in het Noord-Limburgse Ottersum tel 0485 516070.
Zie ook www.cultureelpodium.nl