De Amerikaanse singer-songwriter gitarist Johnny Dowd begint vandaag (vr 17/3) in Hilversum aan zijn Europese tour om zijn cd 'Cruel Words' te promoten.

De 57-jarige Dowd staat voor een mix van alternative country en singer-songwriter rock. Op vijftigjarige leeftijd brak deze verhuizer uit New York pas door met het album Wrong Side Of Memphis, een album vol gemuteerde country-folk-rock. In het Brabants Dagblad zegt hij: "Met het schrijven van songs is het 'go with the flow'. Dan start ik met een paar woorden op te schrijven in een bepaalde mood. Meestal heb ik geen idee waar het naartoe gaat. Dat is het leuke van songs schrijven" (...) "Ik pak er uit wat goed klinkt. Vaak gaat dat al rijmende en totaal geïmproviseerd." (...). "De figuranten in mijn songs wonen aan de verkeerde kant van het spoor. Het zijn mensen die hun best doen, maar bij wie het vaak mislukt."..
Dowd wordt begeleid door Mike Stark (keyboards) en Willie B. (drums, bass pedals, en keyboards).

Concerten in Nederland en België:
17/3: Tagrijn, Hilversum, 18/3: Lintfabriek, Kontich (B), 19/3: De Zwever, Oostende (B), 23/3: Ekko, Utrecht, 24/3: Nighttown, Rotterdam, 25/3: W2, Den Bosch, 26/3: Concerto Record store, Amsterdam ('s middags), 26/3 Patronaat, Haarlem.

Zie ook: www.johnnydowd.com

www.johnnydowd.com