Het swingend gipsy jazz ensemble o.l.v. de Nederlandse zigeunergitarist Lollo Meier en de Belgische klarinettist André Donni is donderdag 20/4 te horen in het Vlaamse Lier.

Hun gemeenschappelijke bewondering voor de fameuze klarinettist Hubert Rostaing die deel uit maakte van het beroemde Django Reinhardt Orchestra in de jaren veertig van vorige eeuw resulteerde in dit unieke project. Waar Django in kleine bezettingen vooral werkte met de combinatie gitaar en viool, vervangen deze twee gevoelsmuzikanten in hun nieuwe kwartet de viool door de klarinet.

Lollo Meier is een topgitarist met een prachtige techniek en souplesse, één van de getalenteerden die de spelstijl van Django Reinhardt op een kwalitatief hoog niveau weet te vertolken.

En hoewel België tegenwoordig veel schitterende jazzmuzikanten herbergt, is André Donni één van de weinigen die de klarinet bespeelt. Barney Bigard die in de jaren dertig hoge ogen gooide met het Duke Ellington Orchestra (medeauteur van 'Mood Indigo'!) was zijn grote inspiratiebron en "geen jazz zonder swing" is nog steeds André's motto.

Met ook nog twee Britten, David Kelbie op ritmegitaar en Jonny Gee op contrabas, heeft het kwartet dat onlangs de cd ‘Hondarribia' uitbracht (genoemd naar een Spaans dorp) zeker een internationale uitstraling.

Donderdag 20 april - 20u30. Bovenzaal 'De Valk' , Grote Markt 27, Lier. LOLLO MEIER / ANDRE DONNI Quartet (NL / B / UK). Entree 12 EUR (info: 03 489 16 38 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  )