Na de feestelijke première een paar weken geleden in Eindhoven, heeft Gerard van Maasakkers zijn nieuwe programma afgelopen weekeinde aan zijn publiek in de randstad gepresenteerd. Merijn Henfling was er voor het Brabants Dagblad bij in de Amsterdamse Kleine Komedie. Onder de kop ‘Van Maasakkers ontroerend en knap' schrijft hij een enthousiaste recensie.

Hier enkele citaten uit het artikel van Henfling:

..."PSV heeft Ajax verdrongen van de eerste plaats" , zegt Gerard van Maasakkers met een ondeugend lachje, "weer een reden voor feest." Er wordt geklapt in de Kleine Komedie. Er zitten veel Amsterdamse Brabanders in de zaal. Gerard van Maasakkers maakt al dertig jaar liedjes in Brabant.
Langzaam bouwt hij ook in de rest van Nederland meer bekendheid op met zijn aanstekelijke liedjes. Veel luisterliedjes, maar ook blues of jazzy nummers. Ging zijn vorige programma over zijn vader, zijn nieuwe liedjesshow 'Zicht' is minder thematisch Van Maasakkers zingt nieuw en oud repertoire begeleid door vier topmuzikanten, de vaste mannen. Het zijn grootse liedjes over kleine gebeurtenissen, over eenvoudige mensen, liefde, leed en zijn jeugd. Hij is een meester in typeringen....

...Brabant zit in de poriën van het repertoire, natuurlijk ook vanwege het dialect. Toch is de muziek van Van Maasakkers voor iedereen herkenbaar. Zijn meezinger 'Hier' ('Hier hoor ik thuis') gaat over roots. Het nummer is op te vatten als een nieuw Brabants volkslied, maar is tegelijkertijd universeel.
Er wordt niets te veel uitgelegd en iedereen in de zaal denkt aan zijn eigen geboortegrond. Dat is knap. Als Van Maasakkers afsluit met het vrolijke 'Hee gaode mee', zijn allereerste nummer, gaat het dak eraf...