Op zondag 25 februari 2018 vindt de eerste editie van Nieuw Akoestisch Peil plaats in POPEI in Endhoven. Een folkfestival! Winter. Dikke trui, wollen sjaal, haardvuur en warme chocomelk met rum of zonder chocomel. En muziek. Akoestische folk, zowel Nederland- als anderstalig. Tussen 13 en 19 uur spelen Sido Martens (Fungus), Ad Grooten (Pater Moeskroen/Mannen van naam/Cowboy Billie Boem), Iwein Segers, Mannen met Baarden, Matzko, Pyrolysis en QuiVive. Entree: Pay What You Want.

Sido Martens bewijst zich ieder najaar weer als een liedjesschrijver en tekstdichter van exceptionele klasse, waarbij hij de muzikale aankleding telkens net ietsje wijzigt, zodat ieder album een eigen signatuur heeft. Ook met het als een dichtbundel uitgegeven Roof verbluft de oud Fungus-man met muziek die de ziel diep beroert. [recensie uit Popmagazine Heaven]

Met Pater Moeskroen behaalde Ad Grooten top 10 hits: Onder andere 'Roodkapje' en 'Hela Hola (Tuthola)'. In 2007 bracht Grooten de solo-cd Eilandskind uit, een autobiografisch album over zijn jeugd op Curaçao, met medewerking van onder meer Gerard van Maasakkers, JW Roy en Henk Hofstede. In 2012 besloot Ad Grooten om, na 26 jaar, te stoppen bij Pater Moeskroen en ging hij toeren met zijn groep Mannen van Naam. Vandaag speelt hij in POPEI met begeleiding van Rens van Dijk.

Iwein Segers is een Vlaamse acteur, komiek en muzikant. Eerder won hij de publieksprijs bij het Leids cabaret festival. Een optreden van Iwein is altijd verrassend nooit wat je had verwacht...

Mannen met Baarden is voor (on)geschoren mannen en vrouwen, boomknuffellaars en noeste houthakkers. Live folkmuziek, ouderwets vermaak en kunst. Mannen met Baarden brengen folk naar het volk en het volk naar folk.

Tien jaar geleden namen de muzikanten van Matzko een sabbatical om ruimte te creëren om volwassen te worden. Nadat ze die ambitie zuchtend hebben opgegeven spelen ze weer als vanouds en met veel plezier de voetjes van de vloer.

Met veel energie en een heldere positieve insteek springen en dansen de leden van Pyrolysis over het podium en zingen vrolijke liederen over de goede dingen in het leven zoals liefde, broederschap en drank. De muziek van Pyrolysis geeft je een gevoel van vrolijkheid en vriendschap en laat je je zorgen even vergeten!

QuiVive bestaat uit 6 muzikanten en speelt eigentijdse balfolk. Ze maken muziek om op te dansen! Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit eigen nummers. Het omvat vrijwel alle dansen die je op een folkbal mag verwachten: Jigs, Cercles, Andro's,Hanterdro's, (onregelmatige) Walsen, Scottishes, Scottisches impaires, Bourrées en Mazurka.

Zondag 25 februari 2018, Nieuw Akoestisch Peil in POPEI in Eindhoven
Aanvang 13:00 uur, entree: vrijwillige bijdrage.