Muzikale grootheden van over de hele wereld zoals banjo legende Tony Trischka reizen ook dit jaar naar het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord om unieke optredens te geven op het Rotterdam Bluegrass Festival. Dit vindt plaats van 22 t/m 24 juni. Optredens zijn er verder van o.a. Joseph Huber, The Local Honeys (hun enige show in Nederland) en een experiment: Lead Beaters samen met rapformatie De Likt.

Headliners
Naast Tony Trischka, die samen met mandoline grootheid Mike Marshall optreedt, doen nog meer topmuzikanten mee. Joseph Huber, voormalig bandlid van 357 String Band, zal met zijn countryfolk liedjes het kippenvel bijt publiek tevoorschijn spelen. Helemaal uit dé enige echte Amerikaanse bluegrass-stad Roanoke, Kentucky komt the next big thing: The Local Honeys. Dus mis hun enige show in Nederland niet. The Urban Voodoo Machine staat natuurlijk garant voor een spectaculaire muziekervaring en CC Smugglers, de ultieme feestband, sluit de zaterdag af met een knal. Ook het experiment wordt niet geschuwd. Op initiatief van het Rotterdam Bluegrass Festival treden Lead Beaters samen op met de rapformatie De Likt. De combinatie bluegrass en rap gaat zeker steengoed klinken, dus vergeet niet naast de swing en shake ook een flinke dosis swag mee te nemen.

Nog twee verassende acts
Dit is nog niet alles. Er staan nog meer knallende acts en aanstormend talent op het programma. Hieronder vind je een overzicht van alle acts die nu bekend zijn. Deze lijst is zelfs nog niet helemaal compleet. Nog twee verrassende acts staan te popelen totdat ze bekend gemaakt worden. 

Line-up nu bekend:
Tony Trischka & Mike Marshall (US)
Joseph Huber (US)
Local Honeys (US)
CC Smugglers (UK)
The Urban Voodoo Machine (UK)
Lead Beaters & De Likt (NL),
The Eskies (IE)
The Hooten Hallers (US)
Small Time Crooks (NL)
The Goon Mat & Lord Bernardo (BE)
Blue Grass Boogiemen (NL)
Hot Rock Pilgrims (UK)
Ruben & Matt and the Truffel Valley Boys (IT)
Son of Dave (UK)
44 Shakedown (NL)
Blue Mountain Boys (SE)
The Freeborn brothers (PL)
Steam Power (NL)
Brocks Bluegrass Bunch (NL)
Jesus Evil Highway (NL)
Old Ditch Riverhoppers (NL)

Meer informatie over de artiesten kun je vinden op www.bluegrassfestival.nl/line-up

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een driedaags internationaal muziekfestival in Rotterdam-Noord, waar traditionele en innovatieve bluegrass muziek en aanverwante muziekstijlen samengaan met een goede sfeer en activiteiten voor jong en oud. Niemand hoeft het te missen, want het festival is gratis toegankelijk, dus nodig de hele buurt uit om mee te gaan.

Rotterdam Bluegrass Festival
22 - 24 juni 2018
Pijnackerplein, Rotterdam
Toegang gratis
www.bluegrassfestival.nl