Dit jaar heeft het Rapalje Zomerfolk Festival weer een aantal top bands uit binnen en buitenland weten te strikken. Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni is het Groningse Stadspark weer het toneel voor een groot folkfeest. Op 2 podia treden o.a. The Kilkennys, Hoppah, Freelancers, Doggy Few, Acting the Maggot, The Red Hot Chili Pipers en natuurlijk Rapalje zelf op.

Een kleine dwarsdoorsnede van het programma: The Kilkennys maken al enige tijd Nederland onveilig met hun onvervalste folksongs, The Red Hot Chili Pipers zetten met hun bagpipes iedere festivalweide volledig op zijn kop en Rapalje behoeft nauwelijks verdere introductie, de Groningers weten met hun shows de omgeving onveilig te maken en te veranderen in een druisende massa.

Geen folk zonder bier! Daarom wordt er echt Grunnens Rapalje bier geschonken in handgemaakte stenen bekers met voornamelijk lokale ingrediënten. Aan de innerlijke mens wordt verder gedacht door middel van een reusachtige barbeque en met een keur aan verse en eerlijke ingrediënten, die met liefde en zorg worden bereid. Op de menulijst staan onder meer oerhammen, Irish stew, spareribs, ribroast, zalmmoten en vele andere lekkernijen. Natuurlijk mag je ook gewoon met je handen eten!

Het publiek kan ook kennis maken met de insectensnacks van Patricia Stevens. Ze is een groot voorstander van insecten als duurzame voedingsbron voor menselijke consumptie. Dit doet zij onder anderen door het geven van lezingen en het organiseren van proeverijen en workshops, zo ook op Zomerfolk.

Tot slot is er ‘IJssie voor me meissie’ met whiskey ijs, staan er vier bodypainters klaar en zal er in het Stadspark weer een boog- schietwedstrijd worden georganiseerd. Bezoekers met een eigen boog kunnen gratis deelnemen. De wedstrijd is op beide dagen en bestaat uit 10 ronden.

Rapalje Zomerfolk Festival
Rapalje Zomerfolk Festival


9 en 10 uni 2018, Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark in Groningen.
Kaarten voor het gehele weekend kosten € 25. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.
Voor verdere info zie: www.zomerfolk.nl.