Op 16 juni is rond de Cultuurboerderij in Westelbeers een internationaal Gipsy Roots Festival, met optredens van de Nadara Gypsy Wedding Band en Trio De Kleer. Authentieke Sinti en Roma muziek uit alle hoeken van Europa zal klinken en niemand anders dan Lalla Weiss is die middag dé Festival-gastvrouw.

Lalla Weiss zal de bezoekers door het programma loodsen van authentieke Sinti en Roma muziekgroepen. Uit alle hoeken van Europa zijn de muzikanten uitgenodigd:
Frankrijk: Alexandra Beaujard met haar Roemeense band: Nadara Gipsy Wedding Band. Een zigeunerorkest dat al meer dan 15 jaar door Europa toert en garant staat voor een Zigeunerbruiloft sfeer.
Nederland is vertegenwoordigd met Trio De Kleer (Frank, Miguel, Gyuszi Rezmuves uit Hongarije). Miguel de Kleer speelde al op zeer jonge leeftijd samen met Rosenberg Trio in het TV programma BZT-show.

Nadara Gipsy Wedding Band
Nadara Gipsy Wedding Band

Vanaf 13 u kunt u als een heuse Bohemien genieten van Balkan hapjes, zigeuner-dans en echte gipsy markt.

Brabantse Gastvrijheid kent geen grenzen daarom kunnen kinderen tot 16 jaar gratis met hun ouders mee.

Buiten zijn er veel activiteiten en ook binnen: de presentatie van de documentaire/film Oedoer Drom, "We kwamen van ver" van de Bredase cineast Bob Entrop. In deze kleurrijke roadmovie reist een groepje enthousiaste en nieuwsgierige Sinti uit Nederland langs een aantal bijzondere plekken in de Indiase deelstaat Rajasthan, op zoek naar waar ze oorspronkelijk, honderden jaren geleden vandaan komen. Ze ontdekken al snel dat hun taal, het Romanes, overeenkomt met het Hindi. En dat dat ook geldt voor de leefgewoontes, de kleding, de dans en het respect voor ouderen. Dit levert in de film heel bijzondere ontmoetingen en momenten van 'thuiskomen' op.

Zondag 16 juni 2019, Gipsy Roots Festival rond Cultuurboerderij Westelbeers.
Meer info: http://cultuurboerderij.nl/.