Op 21, 22 en 23 juni spelen bij de Farm & Country Fair, een uitgebreid belevenisfestival rond het platteland in Aalten, drie dagen lang professionele folkbands in de muziektent. Uit Ierland komt Na Leanai, Shamrock is een formatie uit Denemarken en Noord-Ierland.

Liefhebbers van harmony en prachtige songs zullen zeker genieten van Na Leanai. Een band waar we nog veel van gaan horen. De bandleden zijn allen kinderen van de wereldberoemde band the Sands Family. Hun ouders en ooms zijn de beroemde Tommy, Ben, Colum en Anne Sands die hun sporen in de Ierse folk wereld ruimschoots verdiend hebben. Na Leanai maakt mystieke muziek met betoverende, meerstemmige zang, en vrolijke traditionele Ierse jigs en reels. Sinds hun eerste optreden op het Fiddlers Green Festival zijn ze in Ierland en Groot Brittannië regelmatig op de radio te horen. Inmiddels spelen ze op grote festivals, zoals het Skagen festival in Denemarken en in gerenommeerde folkclubs. Ook in Duitsland treden ze regelmatig op. Na Leanai speelt zowel traditionele als wat meer hedendaagse muziek, maar altijd met originele, eigen arrangementen. Prachtige stemmen gekoppeld aan zéér muzikaal spel op fiddle, gitaren, fluiten en percussie staan garant voor een geweldig optreden. www.naleanaimusic.com

Muziek van Shamrock geeft je het gevoel of je in Ierland in de pub bent beland. Shamrock speelt de beroemde Ierse traditionale songs en instrumentals. Shamrock werd opgericht door Svend Erik Larsen uit Denemarken en Denis Mc Laughlin uit het Noord-Ierse Derry. Beide zijn organisatoren van het bekende Skagen muziekfestival in Denemarken. In Aalten staan ze als trio met de Deense violiste Pia Nygaard op het podium.

Praktische informatie
De Farm & Country Fair in Aalten vindt plaats op 21, 22 en 23 juni 2019. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 23 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Het programma en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl. Vanaf half juni worden ook de tijden vermeld.