Ruim 30.000 bezoekers trok het Sfinksfestival in Boechout bij Antwerpen afgelopen drie dagen. Dat zijn er 2000 meer dan vorig jaar, terwijl dit wereldmuziek-festival toen een dag langer duurde. Sfinks heeft het concept en de naam aangepast. Onder de noemer ‘Sfinks Mixed' was er naast muziek ook theater, circus- acts en comedy. De kinderanimatie was uitgebreider dan ooit.

Blikvangers waren dit weekeinde de Algerijnse koning van de Rai-muziek Khaled, Portugese fado van Lula Pena, de polyfone zang van het Corsicaanse La Filetta, de Congolese superster Werrason, de reggaeband The Gladiators en de accordeontop verenigd in Accordeon Tribe met Guy Klucevsek, Maria Kalaniemi, Bratko Bibic, Otto Lechner en Amy Denio (USA). Vrijdagavond was het al meteen feest met The Gypsy Queens & Kings waarin toppers als Fanfare Ciocarlia en Ljiljana Buttler zij aan zij optrokken.

In de Belgische kranten is te lezen dat in tegenstelling tot andere jaren het nu het gehele festival droog bleef, wat de feestvreugde verhoogde. "Sfinks blijft een festival waar je heel wat dingen kan ontdekken, en dat vertaalt zich naar de vele mensen die ons dit jaar bezochten", zegt perswoordvoerster Leen Nonneman van Sfinks Mixed tegen de redactie van persbureau Belga.