Wij ontvingen van de organisatie een positief bericht over het Schots Weekend in Alden Biesen. Er zijn meer bezoekers dan voorgaande jaren en bovendien zit het weer voor dit festival mee. Ook vandaag (zondag 10 september) is er nog een programma vanaf 12 uur op de Landcommanderij te Rijkhoven, Bilzen bij onze zuiderburen.


De organisatie schrijft:
Onder een stralende hemel werd zaterdagmorgen het startschot gegeven voor de 21e editie van het Schots Weekend. Zaterdag staat in het teken van de doedelzakcompetitie & Highland dancing.

De doedelzakband Antwerp & District behaalde 7 titels. De Highland dancing kon dit jaar op heel wat belangstelling rekenen. De harmonie 'Ons Verlangen' uit Beverst was er dit jaar voor het eerst bij. Hun optreden op het buitenhof van het kasteel lokte heel wat toeschouwers, zij kregen een Scottish Concert van één uur.

Op de eerste dag van het Schots Weekend 2006 bezochten circa 5.000 mensen het Schots Weekend. Dit is ruim meer dan op de zaterdagen van het vorige jaren.

Ook de Celtic Night met Giveway, Snakes in Exile feat. Guy Fletcher en Peatbog Fearies kon rekenen op een ruime belangstelling.