Wereldbal 'Marokko' met
Marrakech in Brussel

Aanstaande vrijdag 16 januari is er vanaf 20.00 uur een wereldbal in St-Joris, Cellebroersstraat 16, 1000 Brussel. Tweemaandelijks organiseert Muziekpublique een wereldbal samen met de vzw Globe-Aroma, een vereniging die artistieke activiteiten doet met vluchtelingen en asielzoekers.
Het principe van het wereldbal is simpel. In het begin van de avond worden dansen uit een bepaald land aangeleerd. Daarna speelt een muziekgroep ten dans.

'Marrakech' is een combinatie van leden uit het 'Orchestre d'Or' - die o.a. op de Gentse Feesten, het Festival van Roskilde en de 'Francofolies de Montreal' te horen waren - en de ter ziele gegane formatie 'Aisha Kandisha Jarring Effects'. De groepsleden - afkomstig uit Marokko - wonen ondertussen allemaal in België, waar ze hun jarenlange ervaringen vloeiend lieten samensmelten tot een bruisend programma met stukken uit het repertoire van 'Aisha Kandisha Jarring Effects' en maghrebijnse volksmuziek. Voeg daar nog één saxende Belg aan toe en je krijgt stevige dansmuziek die refereert aan Orchestre National de Barbes.

Illi Abdelhadi: bas, hazjhouzj, zang
Marwane Mohamed: viool, ney, zang
Mattias Laga: clarinet, sax, tarotta
Abdullah 'Marakchi' Bhaija: derbouka, percussie
Jamal Moussaidwww.muziekpublique.be