Image

MUSAC

MUSAC speelt
donderdag op
tweede Folkbal
in Eindhoven

Op donderdagavond 22 januari a.s. vindt in Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, in Eindhoven het tweede FOLKBAL plaats. Het vorige - met het Vlaamse duo Madingma - was een doorslaand succes. Enkel dansinstructie ontbrak, wat deze keer wordt goedgemaakt.
Het Folkbal begint donderdag om 20.00 uur en duurt tot 24.00 uur, entree gratis. Met DJ, dansinstruktie door de ervaren docenten Chris en Mieke Geris en live muziek van de groep MUSAC uit Nederlands Limburg.

MUSAC bestaat uit:
· Ton Arfman: Doedelzak, draailier, fluit, kromhoorn.
· Huub Suijkerbuijk: Contrabas.
· Will v.d. Bool: Doedelzak, draailier, fluit, percussie.
· Hans Schmitz: Doedelzak, fluit, viool, percussie.
· Herbert Habets: Diatonische accordeon, epinette de Vosges.

MUSAC speelt vooral traditionele muziek uit Centraal Frankrijk, maar ook melodieën uit andere delen van Europa. Het grootste deel van het repertoire bestaat uit dansen als bourree, polka, mazurka, scottish en wals.

F O L K B A L
Reeds enige jaren zijn er in België (onder de naam Boombal, zie www.boombal.be ) en in Nederland (Onder meer onder de naam Folkguerilla en Dansehhh enz.) dansavonden met live muziek, dj's en dansinstructie. Denk nu niet aan oersaaie, geitewollesokken dansen in ouderwetse klederdrachten, maar aan lekker dansen in je eigen kloffie met veel, vooral jongere, gelijkgestemden. Dansen als Andro's, Bourees, Mazurka's, Polka's, maar ook Jigs en Tovercirkels trekken tientallen (bij de Boombals zelfs honderden) jongeren en iets minder jong, naar de muziekzalen. Dit prachtige initiatief, waarmee Wim Claeys (Ambrozijn, GOZE, Tref) in België begonnen is, spreidt zich nu als een olievlek uit, ook over Nederland.

F O L K W O O D S
In de regio Eindhoven is nu, onder auspiciën van de organisatoren van het Folkwoods festival, begonnen met een reeks FOLKBALS. De eerste Folkbalavond, op 17 december j.l, met een schitterend optreden van Madingma, was een succes. Enkele tientallen Folkballers en Folkluisteraars waren aanwezig en hebben genoten. Folkbal is steeds op de voorlaatste donderdag van de maand, steeds met DJ, dansinitiatie en livemuziek, steeds van 20.00-24.00. Instrumenten graag meenemen voor sessies en dansmuziek.

P R O G R A M M A:
Donderdag 22 januari MUSAC (gratis entree)
Donderdag 19 februari met Tantra (België) 5 euro entree, (www.tantra.tk)
Donderdag 18 maart met Papaver (België) 5 euro entree,(www.papaver.tk )
Donderdag 22 april met Lirio (NL) 5 euro entree, (www.lirio.tk)
en er volgt meer……..

A L G E M E N E - I N F O:
www.folkbal.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 040-2432394
Fax: 040-2932397
Café Wilhelmina: Wilhelminaplein 6 5611 HE, Eindhoven tel: (040) 244 72 86 fax: (040) 243 06 16 http://www.cafewilhelmina.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

V E R V O E R
(o.m. bus vanuit Valkenswaard, Nuenen, Veldhoven etc.): www.92920v.nl (typ als bestemming Wilhelminaplein Eindhoven in)

R O U T E:
Looproute vanaf station Eindhoven:
Verlaat het Station aan de Centrumzijde.
Steek rechtdoor over naar het Stationsplein (met links en rechts cafés)
Ga na circa 50 meter (links voor je zie je Pathe bioscoop) rechtsaf en steek bij de stoplichten de Vestdijk over.
Je komt nu in de Nieuwstraat , loop rechtdoor, voorbij de Markt, rechtdoor, langs de V en D (Vrijstraat) rechtdoor tot aan de stoplichten op de hoek Vrijstraat/Keizersgracht.
Steek bij deze stoplichten over en ga meteen rechtsaf de Willemstraat op.
Na 180 meter ligt links het Wilhelminaplein.
Totaal 7 minuten lopen vanaf het station.

P E R . A U T O:
Het Wilhelminaplein bevindt zich tussen het centrum van Eindhoven en het Philipsstadion, aan de Willemstraat. Volg de randweg rondom Eindhoven tot aan de zuidkant van Eindhoven.
Bij afslag 33 (Centrum/Stratum/Valkenswaard) snelweg verlaten en onderaan richting centrum volgen. Dit is de Aalsterweg. Aan je linkerhand zie je Motel Eindhoven, sportvelden en het Indoor Sportcentrum. Rij de Aalsterweg helemaal af richting centrum (circa 2,7 km) Na een bocht naar links in de Aalsterweg, kom je op een kruispunt met links de Stadsschouwburg en rechts de Joriskerk. Volg daar linksaf de borden Stadion. (deze straat heet Elzentlaan). Volg de slingerende weg 2 km, totdat je bij de 3e kruising cq 4e stoplicht, aan je rechterhand een moskee ziet (recht voor je zie je verderop al het Philipsstadion). Ga hier rechtsaf de Willemstraat in. Na circa 100 meter is aan je rechterhand het Wilhelminaplein.
Je kunt (betaald!!, tot 21.00 uur) parkeren meteen vooraan op het plein. Verderop is uitsluitend belanghebbenden -parkeren, daar mag je niet staan!!