ExitPlus Folk is de opvolger van het legendarische De Groote Boodschap op de Vlaamse Radio 1. Het wordt vanaf morgen iedere woensdagavond uitgezonden. In de uitzending morgen (23.00-24.00) is er aandacht voor de nieuwe cd's van Bart Peeters (De klad in de hemel), Michael Doucet (From now on), Sharon Shannon (The Galway girl), Palio-Paréa (Nights in Attarin), een tribuutcd voor Francois Béranger (Tous ces mots terribles) en de compilatie The magic banjo (verzorgd door Bernd Hanneken van het Rudolstadt festival).

Er zijn concertaankondigingen met Lau (dit weekend op het Schotse weekend in Alden-Biezen) en Etta Scollo (op toernee door Vlaanderen in oktober).  En voorts hoor je nog muziek van Devon Sproule, Dirk Van Esbroeck, Tunng, Kathryn Williams & Neil MacColl en Mary Hampton.

Het programma kan op elk moment van de week beluisterd worden op de website van Radio 1 (ExitPlus op woensdagavond). Daar kan je ook een interview beluisteren met Margôt Schenk en Loek Schrievers over de nieuwe cd Nights in Attarin, de hommage van Palio-Paréa aan de Griekse dichter Kavafis.