Er komt een nieuw folkprogramma op de radio. Aanstaande zondag wordt de eerste aflevering uitgezonden, van 21 tot 23 uur in het programma Serenade op Omroep Venlo. Samensteller is Hans Lamain, die in het eerste uur Renaissance muziek zal laten horen en in het tweede folk cq volksmuziek.

Hans Lamain was als muzikant zelf lid van Limburgse folkgroepen (o.a. Cast Iron Billy, Mijn Maats & Ik, 't Gelag), tegenwoordig speelt hij in het trio Surmeuse, Woodhouse & Dehand. Zie hierover ook de column Achter De Muziek Aan, waar Henk ingaat op de geschiedenis van 't Gelag.

Het programma Serenade biedt een breed scala aan klassieke muziek en wordt iedere zondagavond uitgezonden van 21.00 tot 23.00 uur. Een team van vijf presentatoren zorgt voor een zeer gevarieerde muziekkeuze. Er worden zowel complete opera's als oratoria ten gehore gebracht. Ook is er een ruim aanbod aan orkest- en solowerken te horen, van zowel klassieke als moderne componisten.

De uitzending van Serenade is elke zondag van 21.00 tot 23.00 uur en is te beluisteren via Omroep Venlo fm, wie niet in die omgeving woont kan terecht via de live stream op www.omroepvenlo.nl.