Vanavond, 1 mei 2012, is de film C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel van Helmut Boeijen over CCC Inc te zien bij het Uur van de Wolf. Het gaat om een ingekorte versie van de documentaire Terug Naar Neerkant die met kerst op Omroep Brabant werd uitgezonden.

CCC Inc viert dit jaar zijn 45-jarig bestaan. De invloedrijke folk- en bluesband heeft veel bekende bandleden voortgebracht: Ernst Jansz (Doe Maar), Joost Belinfante (zanger van Nederwiet), Huib Schreurs (directeur Paradiso) en Jaap van Beusekom (directeur Nationaal Pop Instituut). Zij verhuisden in 1969 met hun vrouwen en kinderen vanuit de Randstad naar een oude boerderij in het Brabandse dorpje Neerkant om daar een commune te beginnen. In de documentaire C.C.C. Inc. – Hippies in de Peel gaan de muzikanten terug naar Neerkant en halen herinneringen op aan het oproer, dat de komst van de langharige ‘schobbejakken’ in de kleine katholieke gemeenschap veroorzaakte.

Het Uur van de Wolf wordt uitgezonden op dinsdagavond van 23:00 tot 24:00 uur, herhaling op zondag 6 mei van 17:05 tot 18:05 op Nederland 2. Meer info vind je hier.