Vandaag (vrijdag 9 november) staat in het programma Disc-Cover op de Concertzender het Amerikaanse folkduo Mimi & Richard Fariña centraal met hun album Reflections In A Crystal Wind. Iedereen heeft in zijn platen- of cd-kast wel zo’n elpee of schijf staan waarover hij zich verbaast dat zo weinig mensen dit meesterwerk kennen. Het verborgen juweel in de platenkast, het ontbrekende pareltje uit de muziekgeschiedenis.

In deze aflevering van Disc-Cover laat multi-instrumentalist, zanger, componist en tekstschrijver Sido Martens de luisteraar genieten van zo’n verloren gewaand kleinood.
Het is het in december 1965 verschenen Reflections in a crystal wind van het Amerikaanse folkduo Mimi & Richard Fariña. Sido Martens begon zijn muzikale loopbaan in Friesland en speelde onder meer met Pete Cox en Farmers Union. De meeste bekendheid geniet hij als eerste gitarist van Fungus. Martens brengt nog steeds cd's uit, werkjes die niet alleen vanwege de beperkte oplage verzamelobjecten zijn.

Disc-Cover wordt op vrijdag 9 november 2012 uitgezonden van 17 tot 18 uur op de Concertzender en is via  internet te (her-)beluisteren: www.concertzender.nl.