Nordic Sounds is een nieuwe loot aan de Folk It programma’s op de Concertzender. Elke eerste vrijdag van de maand staat folk uit landen rond de poolcirkel centraal. Op 1 oktober was de eerste aflevering te horen met daarin muziek uit de Faeröer eilanden (de uitzending is nog terug te luisteren).

Samensteller Marius Roeting, al bekend van het programma Disc-cover, richt het kompas op volks-en folkmuziek uit de landen rond de Noordelijke poolcirkel: van de noord Atlantische eilanden (groepen) als de Faeröer, IJsland en de Orkneys, Scandinavië en de Baltische staten tot de noordelijkste streken van Rusland. Nordic Sounds Eigenlijk overal waar het Noorderlicht te zien valt.

Ondanks de klimatologische omstandigheden – koud, ruwe natuur met uitgestrekte bossen tot uitgestrekte kale landschappen en boomloze eilanden, lange donkere wintermaanden met veel neerslag afgewisseld met lange heldere zomermaanden- is de muziek hartverwarmend. Vandaar de ondertitel “Houtvuur, wollen mutsen en wanten. Een programma met hartverwarmende muziek uit het hoge noorden en oosten van Europa”.

Naast traditionele muziek kent ook de hedendaagse rootsmuziek uit het noorden veel variatie. Die komt bijvoorbeeld tot uiting in de integratie met andere stijlen en genres en de toepassing van samplers en elektronica. Laat u verrassen door de deze ‘rootsmuziek’ die niet of nauwelijks in de muzikale spotlights staat.

Luisteren:
Nordic Sounds, elke eerste vrijdag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur.

De eerste uitzending van Nordic Sounds rond de Faeröer eilanden is terug te luisteren via: https://www.concertzender.nl/programma/anadolu_havasi_628456/.