Britse media censureren muziekkeuze

Britse radiozenders herzien hun muziekkeuze. Songs die verwijzen naar de oorlog in Irak, die luisteraars zouden kunnen ergeren of adverteerders zouden kunnen afschrikken, worden tijdelijk verbannen, rapporteerde The Times dinsdag. Het accent ligt nu op "vrolijke deuntjes".
De BBC heeft de producers gevraagd om muziek te spelen met een "luchtig, melodisch" gevoel voor en na het nieuws, zeker wanneer de verslaggeving bericht over gewonde soldaten. "Wij willen de luisteraars niet voor het hoofd stoten door iets te laten horen dat niet past in de huidige oorlogssfeer", aldus een woordvoerder van de BBC Radio 1.
De Londense commerciële radio Capitol Radio heeft de producers opgedragen om enkel platen te spelen die positief en opgewekt zijn.
MTV Europe, dat elke dag bekeken wordt door miljoenen mensen, heeft een zwarte lijst gemaakt van clips die niet mogen worden getoond gedurende de oorlog. De omroepmanager heeft een memo gestuurd naar zijn stafmedewerkers om geen clips te tonen waar de volgende woorden in voorkomen: "oorlog, soldaten, oorlogsvliegtuigen, bommen, raketten, rellen, sociale onrust en executies".